Από αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα να γράφω όλο το πρόγραμμα φαγητού της εβδομάδας και έτσι πήγα στοχευμένα στη βιολογική λαική να πάρω ακριβώς αυτά που χρειάζομαι. Η φάβα είναι ένα πιάτο που βρίσκεται κάθε εβδομάδα στο μενού !!!
Μιά καλή συνταγή για φάβα είναι απαραίτητη για το βιβλίο συνταγών σας!! Πιστεύω πως θα σας αρέσει πολύ.
Φάβα
500γρ. Φάβα βιολογική
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 καρότο
1 μέτρια πατάτα
1 σκελίδα σκόρδο
1½ λίτρο νερό
αλάτι – πιπέρι
1 κ.γλυκού κύμινο
Για το Γαρνίρισμα
κρεμμύδι
κρίταμος
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τη φάβα καλά με νερό και την βάζουμε στην κατσαρόλα με 1½ λίτρο νερό. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Προσθέτουμε ολόκληρα το κρεμμύδι, το καρότο, την πατάτα, το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Κάθε τόσο ξαφρίζουμε το σκούρο αφρό που βγαίνει στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 50 λεπτά (ανάλογα με το πόσο βραστερό είναι το όσπριο). Αφήνουμε σχεδόν να λιώσει από το βράσιμο. Αλατίζουμε προς το τέλος του βρασμού. Την πολτοποιούμε με τη ράβδο ή στο μπλέντερ.
- Γαρνίρουμε με ξερό κρεμμύδι, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης και κρίταμο.Μιάμ!
Καλή σας απόλαυση♥
Leave a Reply