Εποχή της κολοκύθας και έχω δύο μεγάλες. Τί ωραία!

Το ψωμάκι αυτό έχει σπογγώδη υφή, είναι ημίγλυκο και είναι χωρίς γλουτένη! Σερβίρεται ιδανικά με τον πρωινό καφέ ή με ξηρούς καρπούς και αγάβη ή ότι άλλο γλυκαντικό θέλετε.

Υμίγλυκο Ψωμί με Κολοκύθα Χωρίς Γλουτένη

Υλικά

1 κούπα αλευρι κινόα

1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού

1/2 κ.γλυκού κανέλα

1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο

1 κ.γλυκού αλάτι

1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ

1 κούπα πουρέ κίτρινης κολοκύθας

2 αυγά ή λιναρόσπορος

1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου ή ότι άλλο φυτικό γάλα θέλετε

1/2 κούπα ζάχαρη καρύδας

1 κ.σούπας μελάσα

Εκτέλεση

  • Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι κίτρινης κολοκύθας και τη βράζουμε. Υπολογίζουμε να βγάλουμε μια κούπα πουρέ από κολοκύθα. Άν μας περισσέψει φτιάχνουμε μια μους σοκολάτα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ξερά υλικά, αλεύρι κινόα, καλαμποκιού, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μοσχοκάρυδο, κανέλα.
  • Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε με μίξερ χειρώς τον πουρέ κολοκύθας που έχουμε ήδη λιώσει στο μούλτι, τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μελάσα.
  • Ενώνουμε τα ξερά υλικά με τα υγρά.
  • Σε μία μακρόστενη φόρμα ή μια στρογγυλή διάμετρου 22 εκατοστών βάζουμε λαδόκολα και ψήνουμε για 35 λεπτά στο πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.

Καλή επιτυχία!!

Love & Gratitude

Mama Earth

photo by mamaearth.gr

Για περισσότερα ακολουθήστε μας στα socia media!

Facabook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/

Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/

youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr