Εποχή της κολοκύθας και έχω δύο μεγάλες. Τί ωραία!
Το ψωμάκι αυτό έχει σπογγώδη υφή, είναι ημίγλυκο και είναι χωρίς γλουτένη! Σερβίρεται ιδανικά με τον πρωινό καφέ ή με ξηρούς καρπούς και αγάβη ή ότι άλλο γλυκαντικό θέλετε.
Υμίγλυκο Ψωμί με Κολοκύθα Χωρίς Γλουτένη
Μερίδες: 8 | Χρόνος προετοιμασίας 10 λεπτά | Χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά
Υλικά
1 κούπα αλευρι ρυζιού 170γρ.
1 κούπα αλεύρι καλαμποκιού 123γρ.
1 κοφτό κ.γλυκού κανέλα
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κ.γλυκού αλάτι
1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κούπα πουρέ κίτρινης κολοκύθας 240γρ.
2 αυγά ή λιναρόσπορος
1/2 κούπα γάλα αμυγδάλου ή ότι άλλο φυτικό γάλα θέλετε
1/3 κούπας στέβια 1 προς 3 (67γρ.)
1 κ.σούπας μελάσα
καρύδια όσα θέλουμε
Εκτέλεση
- Ξεφλουδίζουμε ένα κομμάτι κίτρινης κολοκύθας και τη βράζουμε. Υπολογίζουμε να βγάλουμε μια κούπα πουρέ από κολοκύθα. Άν μας περισσέψει φτιάχνουμε μια μους σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ξερά υλικά, αλεύρι κινόα, καλαμποκιού, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μοσχοκάρυδο, κανέλα.
- Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε με μίξερ χειρώς τον πουρέ κολοκύθας που έχουμε ήδη λιώσει στο μούλτι, τα αυγά, το γάλα, τη ζάχαρη και τη μελάσα.
- Ενώνουμε τα ξερά υλικά με τα υγρά. Ανακατεύουμε και χοντροκομένο καρύδι.
- Σε μία μακρόστενη φόρμα ή μια στρογγυλή διάμετρου 22 εκατοστών βάζουμε λαδόκολα και ψήνουμε για 35 λεπτά στο πάνω κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Καλή επιτυχία!!
Love & Gratitude
Mama Earth
Για περισσότερα ακολουθήστε μας στα socia media!
Facabook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/
Instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/
youtube: https://www.youtube.com/channel/UCqG2loV1_SZEz_SE9JScc-g?view_as=subscriber
Leave a Reply