Γειά σας!!
Αγαπώ τη χορτοφαγική κουζίνα και θα πειραματίζομαι καθημερινά για καινούργιες συνταγές, αφού είμαι λάτρης του φαγητού και θέλω ποικιλία στις γεύσεις και στο μάτι!! Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή μας συνταγή. Νόστιμες τορτίγιες τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με ότι βάλει ο νούς σας!!!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 20-30 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά
1 κούπα τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι
1 αυγό
1/3 κούπας αλεύρι arrowroot
2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
Τρίβουμε το κολοκύθι με τρίφτη και το στύβουμε καλά με ένα τουλμπάνι. Μετράμε μία κούπα.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.
Φτιάχνουμε 6 μπαλάκια και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα.
Τα στρώνουμε πολύ λεπτά.
Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά.
Απολαύστε ♥
Prep 15 min
Cook 20-30 min
Serves 6
1 cup grated zucchini packed, squeezed to remove zucchini juice
1 egg
1/3 cup arrowroot flour
2 tablespoon Coconut flour
1 teaspoon oregano
1/2 teaspoon garlic salt or sea salt
1/4 teaspoon ground pepper
Instructions
Using a grater, finely grate the zucchini. Squeeze the extra zucchini juice with your hands. Discard the zucchini juice. Press the grated zuchini into a measuring cup until it reach 1 cup.
Stir all ingredients and mix with hands.
Preheat the oven to 180C (355F).
Using your finger press the batter until thin and shape a round tortilla. It should not be thicker than 0.2 mm.
Repeat until you scoop all the batter. The recipe makes about 6 tortilla 10 cm diameter.
Bake for 20-30 minutes or until the tortilla gets brown on the side and hold together.
Cool down on a rack to keep them moist.
Enjoy ♥
Leave a Reply