Γειά σας!!

Αγαπώ τη χορτοφαγική κουζίνα και θα πειραματίζομαι καθημερινά για καινούργιες συνταγές, αφού είμαι λάτρης του φαγητού και θέλω ποικιλία στις γεύσεις και στο μάτι!! Αυτή λοιπόν είναι η σημερινή μας συνταγή. Νόστιμες τορτίγιες τις οποίες μπορείτε να γεμίσετε με ότι βάλει ο νούς σας!!!

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 20-30 λεπτά

Μερίδες: 6 

Υλικά

1 κούπα τριμμένο και στυμμένο κολοκύθι

1 αυγό

1/3 κούπας αλεύρι arrowroot

2 κ.σ. αλεύρι καρύδας

1 κ.γ. ρίγανη

1/2 κ.γ. αλάτι

1/4 κ.γ. πιπέρι

Τρίβουμε το κολοκύθι με τρίφτη και το στύβουμε καλά με ένα τουλμπάνι. Μετράμε μία κούπα.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC.

Φτιάχνουμε 6 μπαλάκια και τα απλώνουμε στη λαδόκολλα.

Τα στρώνουμε πολύ λεπτά.

Ψήνουμε για 20 με 30 λεπτά.

Απολαύστε ♥

 

Prep 15 min
Cook 20-30 min
Serves 6

1 cup grated zucchini packed, squeezed to remove zucchini juice
1 egg
1/3 cup arrowroot flour
2 tablespoon Coconut flour
1 teaspoon oregano
1/2 teaspoon garlic salt or sea salt
1/4 teaspoon ground pepper

Instructions
Using a grater, finely grate the zucchini. Squeeze the extra zucchini juice with your hands. Discard the zucchini juice. Press the grated zuchini into a measuring cup until it reach 1 cup.

Stir all ingredients and mix with hands.

Preheat the oven to 180C (355F).

Using your finger press the batter until thin and shape a round tortilla. It should not be thicker than 0.2 mm.
Repeat until you scoop all the batter. The recipe makes about 6 tortilla 10 cm diameter.

Bake for 20-30 minutes or until the tortilla gets brown on the side and hold together.
Cool down on a rack to keep them moist.

Enjoy ♥

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.