Παρόλο που αυτές τις μέρες έχει πολύ ζέστη , προτίμησα για σήμερα να φτιάξω μια σούπα με Ταιλανδέζικες επηρροές. Κάτι θα ξέρουν κι αυτοί παραπάνω και φτιάχνουν ζεστά και πολύ πικάντικα παρόλο που το κλίμα τους είναι πολύ πιο ζεστό απο εμάς. Δεν μου αρέσουν τα πολύ πικάντικα για αυτό πρόσεξα πολύ τις δοσολογίες για να είναι λίγο spicy. Εσείς φυσικά μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο αν προτιμάτε.
Χρησιμοποίησα kale το οποίο αγαπώ, έχει σίδηρο και όχι μόνο. Το έβαλα στο τέλος της συνταγής ίσα ίσα να μαλακώσει για να μην χάσει τα θρεπτικά συστατικά του.
Η συνταγή είναι :
- Χωρίς Γλουτένη
- Χωρίς Γαλακτοκομικά
- Χωρίς Ζάχαρη
- Χωρίς Τσιγάρισμα
- Vegan
Ταϊλανδέζικη σούπα με Kale και κόκκινα φασόλια
Μερίδες : 2 – 4
250 γρ. ξερά κόκκινα φασόλια
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
100γρ. μπρόκολο
60γρ. kale
1/2 κ.γλυκού γλυκιά πάπρικα
1/2 κ.γλυκού κάρυ
1/2 κ.γλυκού garam masala
αλάτι, πιπέρι
Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λάιμ.
- Μουλιάζουμε τα φασόλια για τουλάχιστον 12 ώρες.
- Τα βάζουμε στην κατσαρόλα σε 1 λίτρο νερό και όταν πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
- Προσθέτουμε σε κομματάκια το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και τα μπαχαρικά.
- Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το προσθέτουμε όταν τα φασόλια είναι έτοιμα για άλλα έξι λεπτά.
- Ανακατεύουμε, προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί και το kale.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο και λάιμ!!
Καλή σας όρεξη!!
Αν φτιάξετε την συνταγή μην ξεχάσετε να πατήσετε #mamaearth.gr και να κάνετε tag τη σελίδα στο instagram ή στο facebook!
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply