Ταξίδι στο Βερολίνο 11/2017
Πριν σχεδον 2 μήνες σε μια χαλαρή κουβέντα στο γραφείο γιατί να είμαστε εδώ κ να μην είμαστε κάπου αλλού αποφασίσαμε να κάνουμε ένα Ταξίδι…
Η επιλογή του προορισμού έγινε και γιατι δεν είχε πάει κάνεις μας και γιατι ήταν οικονομικά.
64€ εισιτήρια Ryanair
70€ για 3 διανυκτερεύσεις σε 3κλινο

Επιλέξαμε διαμονή σε ένα ξενοδοχείο που να έχει ευκολη πρόσβαση στο μετρό (20μετρα),να είναι καθαρό και ζεστό. Δεν μας ενδιέφεραν περεταίρω ανέσεις δεδομένου πως ο χρόνος που θα περνούσαμε εκεί θα ήταν ελάχιστος.
Novum hotel city Β Berlin.

Η πτήση μας ήταν βραδινή 9:30 μ.μ αναχώρηση από Αθήνα και μετά από 3 ώρες 11:30 μμ.(ώρα Γερμανίας) άφιξη στο Βερολίνο.
Πρώτη αίσθηση κρύοοοο, πολύ κρύο μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας από την Ελλάδα!!
Με το χάρτη στο χέρι κ τις πληροφορίες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς έτοιμες μετά από αναζήτηση στη Google πήραμε το τρένο για τον κεντρικό σταθμό Alexanderplaz και από εκεί τη γραμμή μετρό για το ξενοδοχείο, κάνοντας μια σύντομη στάση για street food φυσικά παραδοσιακά λουκάνικα και μπύρα.


Ύπνο και ξεκούραση.

Πρωινό ξύπνημα και μετρό για την Alexanderplaz που είναι το κεντρικό σημείο εκκίνησης.


Από εκεί περπατώντας με προορισμό το νησί των μουσείων ,κάνοντας μια στάση σε ένα από τους ιδιαίτερους φούρνους του Βερολίνου για πρωινό είδαμε τον Τηλεοπτικό πύργο όπου μπορείς να πιείς και καφέ με θέα τον Καθεδρικό ναό και πολλά πάρκα με φθινοπωρινή απόχρωση και όμορφα κτήρια.

Φτάνοντας στο νησί των μουσείων όπου υπάρχουν αρκετά μουσεία διαφορετικού ενδιαφέροντος, υπήρχε μια τεράστια ουρά αναμονής ειδικά για το γνωστό μουσείο της Περγάμου. Καλό θα ήταν να έχετε κλείσει εισητήρια ηλεκτρονικά όπως εμείς για να γλιτώσετε λίγη ταλαιπωρία.Ακουστικά και ξενάγηση στα ελληνικά σε ένα μουσείο που πραγματικά αξίζει.

Ζεστός καφές στο χέρι και περπάτημα μέχρι την Πύλη του Βρανδεβούργου, χαρακτηριστικό αξιοθέατο του Βερολίνου κάνοντας μια στάση στο Memorial to the Murdered Jews of Europe.

Λίγο πιο κάτω το Berlin Mall αγορές για όλες τις τσέπες.
Η μέρα κλεινει με φαγητό στο εξαιρετικό Sauerkraut Restaurant με παραδοσιακές γεύσεις, καλές τιμές και άψογο service.
2μέρα
Πρωινό και επίσκεψη στο Ανάκτορο Σαρλότενμπουργκ (12€ εισιτήριο) αξίζει πραγματικά να το δει κανείς εσωτερικά. Όσο κ εξωτερικά υπέροχοι κήποι και όμορφες εικόνες για φωτογραφίες.

Συνεχίσαμε για το περιβόητο τοίχος του Βερολίνου όπου διαπιστώσαμε πως η συγκίνηση που νιώθεις παρακολουθώντας το βίντεο με την ιστορία αξίζει περισσότερο από αυτό που έχει σωθεί. Απλά  κάποια κομμάτια τοίχου με γκράφιτι.
Για το τέλος αφήσαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όπου στεγάζει μια από τις παγκοσμίως σημαντικότερες συλλογές ζωολογικών, παλαιοντολογικών και ορυκτολογικών δειγμάτων και φιλοξενεί το σκελετό του μεγαλύτερου δεινόσαυρου που έχει ανακαλυφθεί.


Καφέ και φαγητό στον ΑMir γεύσεις και αύρα από Τουρκία και επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Στις 6:30 το πρωί με μια αίσθηση πως χρειαζόμασταν και άλλο χρόνο( διότι ναι 2 ημέρες είναι λίγο) και με διάθεση κάποια στιγμή να ξανάρθουμε αποχαιρετούμε το όμορφο Βερολίνο ♥

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr