Το χούμους είναι μιά συνταγή που χρησιμοποιώ συχνά, επομένως κάθε φορά που φτιάχνω ρεβυθάδα, δεν ξεχνώ να κλέβω απο την κατσαρόλα έστω μία κούπα ρεβύθια για να φτιάξω αυτό το λαχταριστό ντίπ.
Στο σημερινό post σας έχω εύκολες και πεντανόστιμες παραλλαγές του κλασικού χούμους για να μην βαριόμαστε ποτέ!!
Χούμους με Βασιλικό!!
Η συνταγή είναι απλή! Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ. Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό θέλουμε, ανάλογα με την υφή που προτιμάμε να έχει.
Τα υλικά της συνταγής.
Χούμους με Φρέσκο Βασιλικό!!
Υλικά
250 γρ. βρασμένα ρεβύθια agrifarm (σουρωμένα καλά)
1 σκελίδα σκόρδο
20γρ. φρέσκος βασιλικός
2 κ.σούπας ταχίνι ολικής άλεσης
1 κ.σούπας σόγια σως
1/2 κ .γλυκού αλάτι
3 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
4 κ.σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
νερό όσο χρειαστεί
Γαρνιτούρα: Λάδι – βασιλικός – κουκουνάρι – φέτα λεμόνι
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε καλά την επόμενη.
- Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το μείγμα μας.
2. Χούμους Παντζαριού!
Aνακατεύουμε στο μπλέντερ τα παρακάτω υλικά. Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό θέλουμε, ανάλογα με την υφή που προτιμάμε να έχει.
Τα υλικά της συνταγής.
Χούμους Παντζαριού!!
Υλικά
250γρ. ρεβύθια agrifarm μουλιασμένα και βρασμένα
2 μικρά παντζάρια
4 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
2 κ.σούπας ταχίνι αναποφλοίωτο (ολικής)
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1/4 κούπας νερό
Γαρνιτούρα: Mαύρο σουσάμι – φέτα λεμονιού
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε την επόμενη. Τα σουρώνουμε καλά.
- Ψήνουμε τα παντζάρια στους 180 βαθμούς κομένα στη μέση με τη φλούδα τους μεχρι να τρυπιούνται καλά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και προσθέτουμε και λίγο ακόμα νερό αν χρειαστεί.
3. Χούμους με Λιαστή Ντομάτα
Aνακατεύουμε στο μπλέντερ τα παρακάτω υλικά. Προσθέτουμε όσο χλιαρό νερό θέλουμε, ανάλογα με την υφή που προτιμάμε να έχει.
Τα υλικά της συνταγής.
Χούμους με Λιαστή Ντομάτα
Υλικά
250 γρ. ρεβύθια Agrifarm μουλιασμένα και βρασμένα (1+1/2 κούπα)
1 σκελίδα σκόρδο
5 λιαστές ντομάτες
1/2 κ.γλυκού ρίγανη
2 κ.σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κ.σούπας λάδι απο τη λιαστή ντομάτα
Γαρνιτούρα: Λιαστή ντομάτα και φέτα λεμονιού
νερό αν χρειαστεί
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο την προηγούμενη μέρα και τα βράζουμε την επόμενη. Τα σουρώνουμε καλά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
Tips : Το πόσα ρεβύθια και πόσο νερό θα χρησιμοποιήσετε, εξαρτάται απο το πόσο καλά βρασμένα θα είναι τα ρεβύθια και πόσο πηχτό προτιμάτε το μείγμα.
Θα τα πούμε στο επόμενο post!! Σας φιλώ!!
Leave a Reply