Αυτό το κρεμώδες smoothie Σπιρουλίνας με καρύδα και αβοκάντο είναι ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε ενέργεια.

Η σπιρουλίνα περιέχει χλωροφύλλη η οποία όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι για τα φυτά και τα θρεπτικά συστατικά τους – επιστήμονες μάλιστα την παρομοιάζουν με το ανθρώπινο αίμα, με τη διαφορά ότι στο κέντρο του μορίου της χλωροφύλλης συναντάμε μαγνήσιο, ενώ στο ανθρώπινο αίμα σίδηρο. Οι ειδικοί τονίζουν ότι η χλωροφύλλη βοηθά στην ανάπτυξη και στην αναδόμηση των ιστών του ανθρώπινου σώματος και λόγω του ότι η σπιρουλίνα αποτελεί μια καλή πηγή της, παρουσιάζει πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας.

Πώς βοηθά τον οργανισμό μας
Πέραν του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα
-Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, εμποδίζοντας τη δημιουργία και τη δράση των ελεύθερων ριζών που επιτίθενται στα κύτταρα και δρώντας κατά του καρκίνου.
-Μας αποτοξινώνει και διεγείρει ιστούς και όργανα του ανθρώπινου σώματος, απαραίτητα για την αποβολή των τοξινών.
-Μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης, αλλά και του σακχάρου του αίματος.
-Δρα αποτρεπτικά ως προς την εμφάνιση σιδηροπενικής αναιμίας.
-Κάνει καλό στην καρδιά μειώνοντας τον κίνδυνο προσβολής από καρδιακές παθήσεις, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση χοληστερόλης στα αιμοφόρα αγγεία.
-Δρα θετικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης.

Πότε δεν συνιστάται η κατανάλωσή της
Αν και η σπιρουλίνα είναι αποδεδειγμένα ασφαλής και παράγεται με φυσικό τρόπο, υπάρχει περίπτωση να φέρει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα όταν δεν λαμβάνεται σωστά με επαρκή λήψη νερού ή να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις. Για το λόγο αυτό συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν προχωρήσετε στη λήψη της και έχετε υπόψη ότι:
-Όσοι πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο, όπως για παράδειγμα φαινυλκετονουρία, δεν μπορούν να μεταβολίσουν τη φαινυλαλανίνη. Λόγω του ότι η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε αμινοξέα, καλό θα είναι να την αποφύγουν.
-Αυτοί που πάσχουν από αυτοάνοσα νοσήματα όπως λύκο, ρευματοειδή αρθρίτιδα κ.ο.κ., θα πρέπει επίσης να αποφύγουν τη λήψη της, καθώς μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση, λόγω του ότι τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
-Οι γυναίκες που βρίσκονται σε περίοδο εγκυμοσύνης ή θηλασμού, θα πρέπει να συμβουλευτούν το γιατρό τους πριν ξεκινήσουν τη λήψη σπίρουλίνας.
Προχωράμε λοιπόν στη συνταγή μας!!

Υλικά
2-3 κ.σ. κρέμα καρύδας την οποία είχαμε στο ψυγείο
1 μικρό ώριμο αβοκάντο
1κ.σ. τριμμένο ginger
1 μικρό πορτοκάλι
1-2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 κ.γ. κανέλα κευλάνης
λίγο τριμμένο κάρδαμο
300-350ml γάλα αμυγδάλου ή καρύδας
1 scoop σπιρουλίνα (7-10 γραμμάρια)
Αν θέλετε προσθέτετε σπόρους chia και πρωτείνη ρυζιού.

Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και είναι έτοιμο.Αν θέλετε να το κάνετε πιο εντυπωσιακό στην όψη, αφού το έχετε βάλει στο ποτήρι σας ρίχνετε λίγο σπιρουλίνα στο κέντρο του ροφήματος μαζί με λίγο γάλα καρύδας και με το πιρούνι το κάνετε δύο κύκλους απαλά και έτοιμο και το εφέ μας!! Καλή σας απόλαυση!!

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr