Λίγο πρίν πάω λαική πάντα φτιάχνω μια σούπα με ότι μου έχει μείνει και ανάλογα με το τί έχω βάζω μπαχαρικά και βότανα.
Στη σούπα αν την έχω για κυρίως, βάζω πάντα όσπρια για να είναι πιό χορταστική και ολοκληρωμένη.
Σούπα λαχανικών με μαύρα φασόλια
1 κρεμμύδι
1 πράσσο
3 σκελίδες σκόρδο
μισό μέτριο κουνουπίδι (κομμένο σε μικρά μπουκετάκια)
4 καροτάκια
1 πατάτα μεγάλη
1 κεφαλάκι φρέσκο ginger
1 κούπα βρασμένα φασόλια μαυρομάτικα ή ότι έχουμε
Μία γεμάτη χούφτα λάχανο σε κομματάκια
1 κ.γλυκού κοφτό κύμινο
1/2 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε κομματάκια.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και με λίγο νερό στην βάση “τσιγαρίζουμε” το κρεμμύδι με το πράσσο. Ακολουθεί το σκόρδο τα καρότα, το ginger και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε λίγο νερό όταν χρειάζεται. Σκοπός είναι να μαλακώσουν ελαφρά διοτι η πατάτα και το κουνουπίδι θα είναι έτοιμα γρήγορα.
Στη συνέχεια προσθέτουμε την πατάτα το κουνουπίδι και νερό μέχρι να τα καλύψει εντελώς και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.
Όταν είναι έτοιμη σερβίρουμε με φρέσκο ελαιόλαδο, μαύρα φασόλια και κόβουμε και φρέσκο κρεμμυδάκι μαζί με τα φύλλα του.
Καλή σας απόλαυση!
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply