Όταν  επιλέγεις να μειώσεις ή να σταματήσεις εντελώς να τρώς ζωικά, συνηδειτοποιείς πως έχεις απεριόριστες επιλογές σε ποικιλία και γεύσεις. Είμαι πολύ χαρούμενη που μέσα απο το Mama Earth μου δίνεται η δυνατότητα να μοιράζομαι τις εμπειρίες  μου και πολλές πολλές συνταγές!!

Το παραδοσιακό αυτό πιάτο θα το αντικαταστήσουμε με φακές και είμαι σίγουρη πως δεν θα λείψει από το τραπέζι σας ♥

Όταν φτιάξετε τη συνταγή μην ξεχάσετε να βγάλετε φωτογραφία και να πατήσετε #mamaearth.gr και @mamaearth.gr στο Facabook ή στο  Instagram για να απολαύσω τη δημιουργία σας!

Πάμε στη συνταγή μας:

Πρώτα θα φτιάξουμε τα σουτζουκάκια και όταν θα τα βάλουμε στο φούρνο, θα ετοιμάσουμε τη σάλτσα. Τα υλικά για τα σουτζουκάκια είναι βρώμη, φακές agrifarm , κρεμμύδι, σκόρδο, καρότο, μαιντανό, κύμινο, αλάτι, πιπέρι.    

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά στον πολυκόφτη ή μπλέντερ ή μούλτι και πλάθουμε περίπου 20 με 22 σουτζουκάκια. Χρησιμοποιούμε ένα κουτάλι της σούπας για να είναι όλα ίδιο μέγεθος.

Τα ψήνουμε σε προσθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά. (θα είναι σφιχτά)

Σε βαθύ τηγάνι, ετοιμάζουμε τη σάλτσα οπου σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο νερό και μετά προσθέτουμε το φρέσκο χυμό ντομάτας, σκόρδο, κανέλα, μπαχάρι, κόκκινο κρασί, φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Όταν είναι έτοιμη, βουτάμε τα σουτζουκάκια για δύο λεπτά.

Κλείνουμε το καπάκι, αφαιρούμε το τηγάνι απο τη φωτιά και τα αφήνουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαιντανό.

Σουτζουκάκια φακής συνταγή

ΥΛΙΚΑ

300γρ. ξερές φακές agrifarm (τις μουλιάζουμε)

1 καρότο

1 κρεμμύδι ξερό

1 σκελίδα σκόρδο

1 κ.γ. κύμινο

1 φλιντζανι μαιντανό

3/4 κούπας νιφάδες κινόα ή βρώμη αλεσμένα

αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΑΛΤΣΑ

800ml χυμό από φρέσκιες ώριμες ντομάτες

1 μεγάλο κρεμμύδι ή δύο μικρά

1 σκελίδα σκόρδο σπασμένη

1 ξυλαράκι κανέλλα

6-7 κόκκους μπαχάρι

1 φύλλο δάφνης

1 φλιτζ. κόκκινο κρασί

5 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Μουλιάζουμε 300γρ. ξερές φακές από το βράδυ και την επόμενη μέρα τις σουρώνουμε και τις αλέθουμε. Αλέθουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά.
  • Πλάθουμε τα σουντζουκάκια και τα ψήνουμε σε λαδόκολα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν καλά και να είναι σφιχτά.
  • Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σοτάρουμε σε βαθύ τηγάνι με λίγο νερό το κρεμμύδι, προσθέτουμε το σκόρδο και μετά τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει. Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό και ζάχαρη καρύδας.
  • Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βουτάμε τα σουντζουκάκια για δύο λεπτά και μετά κλείνουμε το καπάκι και αφαιρούμε απο τη φωτιά. Τα αφήνουμε με κλειστό καπάκι 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση ♥ Διαβάστε παρακάτω τί είπαν οι φίλες μας που τα έφτιαξαν!! 

Love & Gratitude

Mama Earth

Φίλες μας που τα έφτιαξαν!!

Η Βίκυ είπε: Φανταστικά! Τα ευχαριστηθήκαμε όλοι και ο μικρός μου ο Γιώργος! Μετά ένιωσα καλα και πως έφαγα καθαρό ελαφρύ φαγητό. Θα ήθελα λίγο σάλτσα ακόμα!!

Η Tzo είπε: Πολύ νόστιμα!!!!

Η Κωνσταντίνα είπε: Aν σου αρέσουν οι φακές θα τα λατρέψεις!!

H Κωνσταντίνα είπε: Tέλεια!! Έφαγε όλη η οικογένεια!!

H Χριστίνα είπε: Συγκλονιστικό και ποιοτικό!!

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr