Μια χορταστική και νόστιμη σαλάτα στο πιάτο σας !!!

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε γεύματα που μας ευχαριστούν και είναι εύκολα στην παρασκευή τους και θρεπτικά. Σε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε να βράσετε τις φακές αλλά και να ψήσετε τις πατάτες. Για να μην σας φανεί λοιπόν μεγάλος μπελάς, φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα από τις φακές και τις πατάτες και ότι μείνει φυλάξτε το για την επόμενη μέρα, βράστε απλά ρυζάκι αναποφλοίωτο για συμπλήρωμα και έχετε άλλο ένα φαγάκι έτοιμο!!

Πάμε στη συνταγή μας!!

Υλικά για μία καλή μερίδα: 

1 κούπα φακές beluga βρασμένες

1 κούπα ψητές γλυκοπατάτες

1 κούπα ρόκα

1 κούπα σπανάκι

1/3 κούπας ντοματίνια

1 αβοκάντο

Σως

Μουστάρδα dijon

σιρόπι σφενδάμου

Εκτέλεση

Βράζουμε τις φακές, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι στο νερό ίσα να καλυφτούν και προσθέτουμε λίγο ξύδι για 15 λεπτά, έτσι προστατευόμαστε από τα εντομοκτόνα που προφανώς θα υπάρχουν. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες απ’έξω και τις κόβουμε μαζί με τη φλούδα σε κομματάκια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος κόβουμε το αβοκάντο σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε ένα ποτηράκι τη σώς. Στη σώς δεν σας έγραψα αναλογία γιατι εκεί παίζει πολύ το προσωπικό γούστο, αν δηλαδή το θέλετε πιό γλυκό ή πιό πικάντικο. Δημιουργείστε μόνοι σας!!!!!!

Περιμένω και τις δικές σας συνταγές και ιδέες!!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.