Μια χορταστική και νόστιμη σαλάτα στο πιάτο σας !!!
Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούμε γεύματα που μας ευχαριστούν και είναι εύκολα στην παρασκευή τους και θρεπτικά. Σε αυτή τη συνταγή θα χρειαστείτε να βράσετε τις φακές αλλά και να ψήσετε τις πατάτες. Για να μην σας φανεί λοιπόν μεγάλος μπελάς, φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα από τις φακές και τις πατάτες και ότι μείνει φυλάξτε το για την επόμενη μέρα, βράστε απλά ρυζάκι αναποφλοίωτο για συμπλήρωμα και έχετε άλλο ένα φαγάκι έτοιμο!!
Πάμε στη συνταγή μας!!
Υλικά για μία καλή μερίδα:
1 κούπα φακές beluga βρασμένες
1 κούπα ψητές γλυκοπατάτες
1 κούπα ρόκα
1 κούπα σπανάκι
1/3 κούπας ντοματίνια
1 αβοκάντο
Σως
Μουστάρδα dijon
σιρόπι σφενδάμου
Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στην άκρη. Βάζουμε τη ρόκα και το σπανάκι στο νερό ίσα να καλυφτούν και προσθέτουμε λίγο ξύδι για 15 λεπτά, έτσι προστατευόμαστε από τα εντομοκτόνα που προφανώς θα υπάρχουν. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες απ’έξω και τις κόβουμε μαζί με τη φλούδα σε κομματάκια, τις τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε βάλει λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Τέλος κόβουμε το αβοκάντο σε κομματάκια και ανακατεύουμε σε ένα ποτηράκι τη σώς. Στη σώς δεν σας έγραψα αναλογία γιατι εκεί παίζει πολύ το προσωπικό γούστο, αν δηλαδή το θέλετε πιό γλυκό ή πιό πικάντικο. Δημιουργείστε μόνοι σας!!!!!!
Περιμένω και τις δικές σας συνταγές και ιδέες!!!
Leave a Reply