Η σαλάτα γίνεται με κέιλ και οπωσδήποτε θέλω να σας αναφέρω τη θρεπτική του αξία.

Τι κάνει το Κέιλ ξεχωριστό;

• Το Κέιλ είναι πλούσια πηγή βιταμινών. Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμινών A, B και K και έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βιταμίνης C από όλα τα λαχανικά. Θωρακίζει την άμυνα του οργανισμού μας, ενδυναμώνει το νευρικό και το σκελετικό σύστημα και βελτιώνει την ανάπλαση των κυττάρων.
• Έχει ισχυρή αντικαρκινική και αντι-αλλεργική δράση. Το Κέιλ διαθέτει αντιοξειδωτικά που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και μας βοηθούν να αντιμετωπίζουμε μολύνσεις και αλλεργίες. Επιπλέον, η μακροπρόθεσμη κατανάλωση Κέιλ λειτουργεί καταπραϋντικά στις χρόνιες ενοχλήσεις του στομάχου.
• Το Κέιλ περιέχει διπλάσιο ασβέστιο από το πλήρες γάλα. Επίσης, είναι πλήρες σε μεταλλικά στοιχεία και χτίζει γερό σκελετικό και μυϊκό σύστημα και βοηθά στη λειτουργία της καρδιάς.
• Το κάλιο που περιέχεται στο Κέιλ προστατεύει τα αιμοφόρα αγγεία. Επιπλέον περιέχει ουσίες όπως οι ηλεκτρολύτες, που ρυθμίζουν την πίεση του αίματος και μας προστατεύουν από καρδιακές ασθένειες.
• Είναι γεμάτο πρωτεΐνη, γεγονός που το κάνει αναπόσπαστο κομμάτι της χορτοφαγικής δίαιτας.
• Είναι σημαντικός «βοηθός» στο μεταβολισμό μας. Οι φυτικές ίνες του Κέιλ ενισχύουν το αίσθημα του κορεσμού και αποτοξινώνουν τον οργανισμό, ενώ ταυτόχρονα προσθέτουν ελάχιστες θερμίδες στην ημερήσια διατροφή μας.

Oι σπόροι κάνναβης είναι η πιο πλούσια φυτική πρωτείνη. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://goo.gl/thDks4

Η σαλάτα είναι βόμβα ενέργειας και σας την προτείνω διότι ταυτόχρονα είναι και πολύ νόστιμη.

Υλικά

300 γρ. κέιλ

1/2 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων

1 κούπα ντοματίνια

1/2 κούπα σπόροι κάνναβης (hemp seeds) αποφλοιωμένοι

Σώς

2 ώριμα αβοκάντο

1 μικρή καυτερή πιπεριά

1/4 κούπας ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης

2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμόνι

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κοτσάνια από το κέιλ και το βάζουμε στο νερό με ξύδι για δέκα λεπτά. Εντωμεταξύ του κάνουμε μασάζ για να μαλακώσει. Μετά βάζουμε τα υλικά της σώς (αβοκάντο,λεμόνι,καυτερή πιπεριά,ελαιόλαδο) στο μπλέντερ. Όταν το κέιλ είναι έτοιμο το σουρώνουμε, το ξεπλένουμε, περιχύνουμε τη σώς και κάνουμε πάλι μασάζ.

Στο τέλος προσθέτουμε τα ντοματίνια και τους σπόρους κάναβης.

Μπορείτε να το σερβίρετε με καρύδια και φρυγανιά από ντίνκελ.

 Καλή σας απόλαυση ♥

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.