Ένα υπέροχο και εντυπωσιακό πιάτο για κάθε γιορτινό τραπέζι. Φυσικά χωρίς να τσιγαρίσουμε τίποτα με τα πιό αγνά υλικά στην καλύτερη υγιεινή εκδοχή του. Εχω αρχίσει και είμαι πραγματικά περήφανη διοτι για μένα είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζω την ποιότητα και τη νοστιμιά!!

Πάμε να δούμε τη συνταγή βήμα βήμα.

Βράζουμε το ρύζι agrifarm με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.

Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο και το καρύδι και μετά προσθέτουμε τις σταφίδες.

Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς στο ρύζι και το βάζουμε στη φόρμα την οποία έχουμε λαδώσει.

Φτιάχνουμε το γλάσο οπού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πήξει ελαφρώς.

Ρύζι ακατέργαστο με λαχανικά και γλάσο Ροδιού

Υλικά

2 κούπες ρύζι ακατέργαστο agrifarm

4+1/2 κούπες νερό

1 μικρό κρεμμύδι

3 κ.σούπας ελαιόλαδο

1/2 πράσσινη πιπεριά

1 κ.γλυκού κουρκουμά

39 γρ. καλαμπόκι

1 ξυλάκι κανέλα

1/4 κ.γλυκού κάρδαμο

1/3 κούπας τριμμένα καρύδια

1/3 κούπας αμύγδαλα ωμά

1/2 κούπα σταφύδες

αλάτι – πιπέρι

Γαρνιτούρα : Ρόδι, κουκουνάρι και γλάσο.

Υλικά για γλάσο ροδιού 

330 ml χυμό ροδιού

3κ.σούπας κορν φλάουρ

3-4 κ.σούπας μέλι ή αγάβη

½ κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα

¼ κ.γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο

λίγο χυμό από ginger

  • Bάζω σε ένα κατσαρολάκι το ρύζι με το νερό, το κρεμμύδι σε κομματάκια, το καλαμπόκι, την πιπεριά, ένα ξύλο κανέλας, τον κουρκουμά, το κάρδαμο, αλάτι , πιπέρι.
  • Μόλις πάρει βράση χαμηλώνω τη φωτιά και κλείνω το καπάκι.
  • Το ελέγχω χωρίς να το ανακατεύω. Κάποια στιγμή θα έχει πιεί αρκετό νερό και θα κάνει τρυπίτσες. Αν οι τρυπίτσες έχουν νερό, δοκιμάζουμε το ρύζι και αν είναι έτοιμο ανοίγουμε το καπάκι για να φύγει το νερό και μετά αφαιρούμε απο τη φωτιά.
  • Αν δεν είναι έτοιμο προσθέτουμε λίγο ακόμα νεράκι.
  • Όταν το αφαιρέσουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε λίγο λάδι, ανακατεύουμε, αδειάζουμε το ρύζι στη φόρμα και το πατάμε με το κουτάλι. Το σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Για το γλάσο: Bάζουμε όλα τα υλικά του γλάσου σε ένα κατσαρολάκι και όταν πάρει βράση ανακατεύουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  • Σε ένα μεγάλο πιάτο αναποδογυρίζουμε το ρύζι που έχει κρυώσει λίγο, περιχύνουμε το γράσο και στολίζουμε με ρόδι και κουκουνάρι.

Καλές γιορτές να έχουμε!!

Love & Gratitude

Mama Earth

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr