Μιας και είναι η εποχή των ροδιών ας μιλήσουμε για τον υπέροχο αυτό καρπό της φύσης.

Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ροδιού είναι γνωστές από τα αρχαία χρόνια όπου χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή διατροφή και σαν φάρμακο. Παράλληλα όμως είχε και πρωταγωνιστικό ρόλο στις παραδόσεις πολλών λαών, ακόμα και σήμερα θεωρείται ο καρπός της καλής τύχης, της μακροζωίας, της γονιμότητας και της ευεξίας, δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σπάμε ένα ρόδι την πρωτοχρονιά.

Δείτε μερικές πληροφορίες για το ρόδι:

1. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες A, C και Ε, σίδηρο, κάλιο, υδατάνθρακες, πολυφαινόλες και φυτικές ίνες.

2. Περιέχει επίσης ελλαγικό οξύ, φλαβονοειδή και τανίνες που του προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, τρις φορές πιο ισχυρή και από το κόκκινο κρασί και το πράσινο τσάι.

3. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία και λίγες θερμίδες με αποτέλεσμα να είναι κατάλληλο για όλους.

4. Η τακτική κατανάλωση ροδιών προφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό και προλαμβάνει διάφορες παθήσεις, μειώνει την πίεση, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και την λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος, έχει αντικαρκινική δράση, προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης και πολλά άλλα.

5. Έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη, στυπτική, αντιγηραντική και επουλωτική δράση και για αυτό χρησιμοποιείται σαν κύριο συστατικό σε πολλά καλλυντικά (δέρμα, μαλλιά και νύχια) και συμπληρώματα διατροφής.

Εκτός από τον καρπό του, το ρόδι διατίθεται και σε χυμό που μπορείτε να βρείτε σχεδόν σε όλα τα super market ή σε καταστήματα με βιολογικά είδη, σε έλαιο για το σώμα και το πρόσωπο και σε συμπληρώματα διατροφής.

 

Πηγή:http://jenny.gr

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr