Πολλά προβλήματα και διαταραχές έχουν να κάνουν με το στρες. Το νευρικό μας σύστημα είναι μια πολύ ισορροπημένη δομή και το στρες κατά κάποιο τρόπο το απορρυθμίζει. Κάποιες από τις πιο γνωστές συνέπειες του στρες είναι διάφορες αλλεργίες, η δυσκοιλιότητα, η κατάθλιψη, η υπέρταση, οι ημικρανίες και τα έλκη. Το στρες, επίσης, κάνει τα αιμοφόρα αγγεία να συστέλλονται, ελαττώνοντας το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που φτάνουν στα ζωτικά μας όργανα.

 

Οι σωματικές και πνευματικές αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα κατά τη διάρκεια μιας θεραπείας με ρεφλεξολογία ενισχύουν την ισορροπία του οργανισμού, με θετικά αποτελέσματα. Πιο συγκεκριμένα…

 

Η θεραπεία με ρεφλεξολογία χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα, επιτρέποντας και στα αιμοφόρα αγγεία να χαλαρώσουν. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη κυκλοφορία του οξυγόνου και των θρεπτικών συστατικών στα όργανά μας.

Επιπλέον, βοηθάει το λεμφικό σύστημα να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά.
Το σώμα χαλαρώνει, βοηθώντας μας να παίρνουμε πιο βαθιές αναπνοές, με συνέπεια να μεταφέρεται ακόμα περισσότερο οξυγόνο στα κύτταρά μας.

Επίσης, η θεραπεία με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλή για το ενδοκρινικό σύστημα, που είναι υπεύθυνο για την διατήρηση της ομοιόστασης.

Απομακρύνει τα μπλοκαρίσματα στην ενέργεια που βρίσκεται στο σώμα και πολλές φορές θα γεμίσει ξανά με ενέργεια ένα άτομο που πάσχει από στρες.

Η ρεφλεξολογία δεν είναι μια μέθοδος για να δούμε γρήγορα, βραχύβια αποτελέσματα, αλλά προωθεί τις θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

 

Όσο πιο συχνά ένας ασθενής δέχεται θεραπεία με ρεφλεξολογία, τόσο περισσότερο βελτιώνονται τα θετικά αποτελέσματα.
Το να χαλαρώνουμε το σώμα μας με ρεφλεξολογία είναι πολύ καλό συμπλήρωμα για κάθε άλλη θεραπευτική διαδικασία, καθώς και για την ψυχική μας υγεία.

Μέσα από έρευνες, ανακαλύφθηκε πως η ρεφλεξολογία μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα και για ασθενείς που πάσχουν από πόνο στις αρθρώσεις και έντονους πονοκέφαλους.

ΠΕπιπλέον, μελετήθηκε κατά πόσο η ρεφλεξολογία μπορούσε να ανακουφίσει από τους πόνους ασθενών που βρίσκονταν σε τελικό στάδιο καρκίνου. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως όχι μόνο υπήρχαν θετικά αποτελέσματα στον πόνο, αλλά πως η θεραπεία πρόσφερε καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς.

άρθρο: iatronet.gr

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr