Τί θα λέγατε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή των ρεβιθιών;
Σήμερα δεν θα τσιγαρίσουμε, θα βάλουμε άλλα μπαχαρικά και θα χυλώσουμε με πατάτα, καρότο και κρεμμύδι.
Ρεβίθια με δεντρολίβανο και κύμινο
Υλικά
Ένα πακέτο ρεβύθια 500γραμ.
3 σκελίδες σκόρδο
3 φύλλα δάφνης
2 κ.σ. δεντρολίβανο
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 πατάτα μεσαίου μεγέθους
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι,πιπέρι
χυμό από 2 λεμόνια
λάδι (εγώ το βάζω ωμό στο πιάτο)
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ.
- Το πρωί τα βράζουμε με αρκετό νερό. Επειδή χρησιμοποιώ βιολογικά χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, έτσι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι τα προσθέτω αργότερα (όταν έχουν μισοβράσει).
- Mετά χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και προσθέτω ολόκληρα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τα μπαχαρικά. Τα αφήνω να βράσουν και όταν είναι έτοιμα αφαιρώ το κρεμμύδι, το σκόρδο ,την πατάτα και το καρότο και τα βάζω στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμάκι από το φαγητό.
Όπως βλέπετε στη φωτογραφία γίνεται ένας απίστευτος χυλός. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Στο πιάτο ρίχνουμε από πάνω ολόφρεσκο το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης κι άν θέλουμε και άλλο λεμόνι!!! Καλή σας απόλαυση ♥
Πώς σας φαίνεται; Για σχολιάστε παρακαλώ χαχαχα!!!
Περιμένουμε και δικές σας συνταγές στο info@mamaearth.gr
Leave a Reply