Τί θα λέγατε να κάνουμε κάποιες αλλαγές στην παραδοσιακή συνταγή των ρεβιθιών;

Σήμερα δεν θα τσιγαρίσουμε, θα βάλουμε άλλα μπαχαρικά και θα χυλώσουμε με πατάτα, καρότο και κρεμμύδι.

Ρεβίθια με δεντρολίβανο και κύμινο

Υλικά

Ένα πακέτο ρεβύθια 500γραμ.

3 σκελίδες σκόρδο

3 φύλλα δάφνης

2 κ.σ. δεντρολίβανο

1 καρότο

1 κρεμμύδι

1 πατάτα μεσαίου μεγέθους

1 κ.γ. κύμινο

αλάτι,πιπέρι

χυμό από 2 λεμόνια

λάδι (εγώ το βάζω ωμό στο πιάτο)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό από το βράδυ.
  • Το πρωί τα βράζουμε με αρκετό νερό. Επειδή χρησιμοποιώ βιολογικά χρειάζονται περισσότερο βράσιμο, έτσι τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το λεμόνι τα προσθέτω αργότερα (όταν έχουν μισοβράσει).
  • Mετά χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και προσθέτω ολόκληρα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πατάτα και τα μπαχαρικά. Τα αφήνω να βράσουν και όταν είναι έτοιμα αφαιρώ το κρεμμύδι, το σκόρδο ,την πατάτα και το καρότο και τα βάζω στο μπλέντερ με το χυμό λεμονιού και λίγο ζουμάκι από το φαγητό.

Όπως βλέπετε στη φωτογραφία γίνεται ένας απίστευτος χυλός. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Στο πιάτο ρίχνουμε από πάνω ολόφρεσκο το ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης κι άν θέλουμε και άλλο λεμόνι!!! Καλή σας απόλαυση ♥

Πώς σας φαίνεται; Για σχολιάστε παρακαλώ χαχαχα!!!

Περιμένουμε και δικές σας συνταγές στο info@mamaearth.gr

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.