Η πρώτη μου συνταγή για το 2021!! Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες με lock down και περιορισμούς, η καρδιά μου άνοιξε ακόμα περισσότερο και αυτές οι γιορτές ήταν για μένα πιο ζεστές απο ποτέ.
Κοντά με τους πιό κοντινούς και αγαπημένους, μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές χαράς και περισυλλογισμού.
Πάμε όμως τώρα στην υπέροχη συνταγή που έχω ετοιμάσει για εσάς και είμαι σίγουρη πως αν την φτιάξετε, θα την απολαύσετε!!
Στο Mama Earth θα βρίσκετε τις πιό υγιεινές συνταγές, μαγειρεμένες με τον πιό υγιεινό τρόπο και φυσικά με τα πιό ποιοτικά υλικά.
Στη συνταγή χρησιμοποίησα τα πιό νόστιμα όσπρια της Agrifarm. Οι ποικιλίες των οσπρίων που καλλιεργεί η Agrifarm είναι Ελληνικές , παράγονται από νεους αγρότες στη Στερεά Ελλάδα , Θεσσαλία, Μακεδονία και έχουν βραβευτεί για τη γεύση τους.
Η συνταγή μας βήμα βήμα:
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια απο το βράδυ και την άλλη μέρα τα βράζουμε και τα βάζουμε στην άκρη. Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε με λίγο νερό τα κρεμμύδια και μετά προσθέτουμε το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε το κάρυ, την σόγια σως, το γάλα καρύδας, αλάτι και πιπέρι.
Αμέσως μετά, τα ρεβύθια, το βασιλικό, την γλυκοπατάτα και το μπρόκολο σε κομματάκια.
Κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα. Αμέσως μετά ανακατεύουμε στο μπλέντερ τη γλυκοπατάτα με λίγο απο το ζουμί απο το φαγητό και το περιχύνουμε.
Και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το πιό νόστιμο φαγητό. Συνδυάζεται ιδανικά με ρύζι αναποφλοίωτο και σαλάτα.
Ρεβύθια με γάλα καρύδας, γλυκοπατάτα και κάρυ
Υλικά
500γρ. ξερά ρεβύθια Agrifarm
2 κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 κουτιά των 400γρ. γάλα καρύδας
1 λάιμ
2 κ.σούπας κάρυ
2 κ.σούπας σόγια σώς
1/2 γλυκοπατάτα
αλάτι, πιπέρι
μία χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Βράζουμε τα ρεβύθια τα οποία έχουμε ήδη μουλιάσει από το βράδυ και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σoτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο νεράκι κάτω κάτω χωρίς λάδι αφού είπαμε πως θα τα μαγειρέψουμε με τον πιό υγιεινό τρόπο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο και μετά το γάλα καρύδας το κάρυ, τη σόγια σως, αλάτι και πιπέρι.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα βρασμένα ρεβύθια, το μπρόκολο, το βασιλικό και τη γλυκοπατάτα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα.
- Αφαιρούμε τη γλυκοπατάτα με λίγο ζουμί απο το φαγητό, το ανακατεύουμε στο μπλέντερ και το περιχύνουμε πάλι στο φαγητό μας.
- Απολαμβάνουμε ιδανικά με ρύζι αναποφλοίωτο και σαλάτα.
Καλή σας απόλαυση!!!!\
Leave a Reply