Καλλιεργώ συνέχεια φύτρα είτε από φακές, ροβίτσα είτε από άλλους σπόρους. Σήμερα θα σας δείξω το φύτρα alfalfa που είναι και τα αγαπημένα μου!!

Φύτρο ονομάζεται η διαδικασία των πρώτων ημερών ζωής ενός σπόρου που ξυπνάει από το λήθαργο με τη βοήθεια του νερού, πετώντας ένα τρυφερό, άσπρο βλασταράκι.

Τα φύτρα είναι μια εύπεπτη και αλκαλική τροφή. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, μεταλλικών στοιχείων, αμινοξέων, ενζύμων, αντιοξειδωτικών και βιταμινών.

Είναι πλούσια σε βιταμίνη Β1, B2, Νιασίνη καθώς και βιταμίνες A, Κ και C, όπως επίσης σε ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι απολύτως απαραίτητα για όλους

Πώς καλλιεργούμε φύτρα Alfalfa

Μουλιάζουμε μια μικρή ποσότητα σπόρων alfalfa στο νερό για τουλάχιστον 6 ώρες.

mamaearth.gr

Μετά τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι. Σκοπός είναι να βρίσκονται σε σκοτάδι, να είναι συνέχεια βρεγμένα και να αναπνέουν, επομένως βάζουμε το σουρωτήρι πάνω απο ένα μπολάκι σε περίπτωση που στάξουν λίγα νερά και καλύπτουμε με πετσέτα.

Τα ξεπλένουμε δύο με τρεις φορές τη μέρα. Τα φύτρα alfalfa χρειάζονται 6 ημέρες για να αναπτυχθούν πλήρως.

mamaearth.gr
mamaearth.gr

Tα τρώμε ευχάριστα σε σαλάτες, χυμούς και σάντουιτς ή όπου αλλού μας ευχαριστεί!

Τέλος τα διατηρούμε στο ψυγείο σε γυάλινο βάζο και τα καταναλώνουμε μέσα σε μία εβδομάδα.

Θα τα πούμε πάλι σύντομα!

Love & Gratitude

Mama Earth

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr