Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν πόσα υγρά αποβάλλει το σώμα τους λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ή κατά την άσκηση. Οι ανάγκες κάθε ατόμου για υγρά είναι διαφορετικές, αλλά οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης στον οργανισμό μπορεί να είναι πολύ σοβαρές.

Δείτε κάποια σημάδια που στέλνει ο οργανισμός όταν είναι αφυδατωμένος.

1. Κούραση, σύγχυση, νεύρα

Μελέτες έχουν δείξει ότι ή ήπια αφυδάτωση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεση και τις γνωστικές λειτουργίες. Το φαινόμενο είναι συχνό στους νέους και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι μπορεί να δείχνουν άυπνοι ή αφηρημένοι. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ διαπίστωσε ότι ακόμη και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να μεταβάλει τη διάθεση του ατόμου, την ενεργητικότητα και την ικανότητά του να σκέφτεται καθαρά. Οι ερευνητές όρισαν την ήπια αφυδάτωση ως απώλεια του 1,5% των σωματικών υγρών.

2. Πονοκέφαλος ή σύγχυση

Η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, ημικρανία, ακόμη και παραλήρημα. Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο δρομείς μαραθωνίου να τρέχουν σε ζιγκ-ζαγκ, επειδή είναι αφυδατωμένοι. Μπορεί επίσης να νιώσετε αδυναμία, ζάλη ή ναυτία, επειδή το σώμα δεν έχει αρκετά υγρά για να τροφοδοτήσει όλα τα όργανα. Ένα άτομο που είναι αφυδατωμένο και συνεχίζει να γυμνάζεται μπορεί να καταρρεύσει.

3. Απουσία ιδρώτα

Πρόκειται για ένα από τα σοβαρότερα σημάδια αφυδάτωσης και δείχνει ότι το σώμα σας έχει ανάγκη από νερό. Μπορεί επίσης να αποτελεί σημάδι θερμοπληξίας. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να ενυδατώσετε άμεσα τον οργανισμό σας.

Πηγή: baby.gr/Iatrikanea.gr

4. Σκουρόχρωμα ούρα

Αν παρατηρήσετε πως τα ούρα σας είναι σκουρόχρωμα σημαίνει πως χρειάζεστε νερό. Όταν θα αυξήσετε την ποσότητα νερού τα ούρα σας θα γίνουν λευκά.

5.  Θαμπό δέρμα, ξηρασία

Η έλλειψη νερού θαμπώνει το δέρμα και το ξηραίνει επομένως το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και σπάει πολύ εύκολα το πρόσωπο.

 

Σίγουρα μέσα στην ημέρα ανεξαρτήτου βάρους είναι απαραίτητο να πίνουμε δυο λίτρα νερό.

Πώς θα το πετύχουμε;

Ξεκινώντας την ημέρα μας με νερό. Πίνουμε ένα μεγάλο ποτήρι με άδειο στομάχι . Αυτό θα μας φέρει περισσότερη διάθεση για νερό.

Θα πρέπει να έχουμε  πάντα διαθέσιμο μαζί μας ένα μπουκάλι με νερό.

Να μην περιμένουμε να διψάσουμε για να πιούμε νερό

 

 

 

 

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr