H πουτίγκα με chia είναι ιδανική για πρωινό και για ενδιάμεσο γεύμα. Είναι πολύ νόστιμη και υγιεινή. Eίναι πολύ σημαντικό να καταφέρετε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας πολλές εναλλακτικές γλυκών χωρίς ζάχαρη και γαλακτοκομικά, έτσι ώστε να αισθάνεστε πως δεν στερείστε τίποτα!!
Σπόροι chia
– Είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, α-λινολενικό οξύ, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.
– Βοηθούν στη μείωση της LDL (κακής χοληστερόλης) και των τριγλυκεριδίων.
– Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς και του νευρικού συστήματος γενικότερα.
– Συμβάλλουν στην ισορροπία των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.
– Βοηθούν στο αδυνάτισμα καθώς μέσω της κατανάλωσής τους προκαλείται έντονος κορεσμός και επομένως νιώθετε αίσθημα πληρότητας για περισσότερο διάστημα.
– Οι φυτικές ίνες που περιέχουν βοηθούν σημαντικά στην αντιμετώπιση του προβλήματος της δυσκοιλιότητας.
– Βοηθούν στη βελτίωση της αντοχής και της δύναμής σας. Η ενέργειά σας αυξάνεται και μαζί της και η διάθεσή σας.
Πεκάν
Φυτά
Διατροφικά στοιχεία
Πεκάν
Ποσότητα ανά 100 g
Θερμίδες (kcal) 690
Λιπίδιο 72 g
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 0 mg
Κάλιο 410 mg
Υδατάνθρακες 14 g
Φυτικές ίνες 10 g
Ζάχαρη 4 g
Πρωτεΐνη 9 g
Βιταμίνη A 56 IU Βιταμίνη C 1,1 mg
Ασβέστιο 70 mg Σίδηρος 2,5 mg
Βιταμίνη D 0 IU Βιταμίνη B6 0,2 mg
Βιταμίνη B12 0 µg Μαγνήσιο 121 mg
Πάμε στη συνταγή μας:
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες γάλα καρύδας
1/2 κούπα σπόροι chia
2 κ.σ. αγάβη
1 κ.γ. κανέλα
1κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΠΕΚΑΝ
2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου
2 κ.σ. αγάβη
ένα τσικ αλάτι
3/4 της κούπας πεκάν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαζάκι συνδυάζουμε το γάλα καρύδας, chia, αγάβη, κανέλα, βανίλια και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.
Την επόμενη ημέρα προσθέτουμε σε ένα μπρικάκι 2 κ.σ. σιρόπι σφένδαμου, 2κ.σ. αγάβη και ένα τσίκ αλάτι, σε μεσαία προς δυνατή φωτιά το αφήνουμε μέχρι να αφρίσει και το αφαιρούμε.Παίρνουμε από το μείγμα που έχουμε στο ψυγείο και το βάζουμε σε ένα μπολάκι και περιχύνουμε το μείγμα πεκάν.
Καλή σας απόλαυση!!!!!
Θα χαρούμε να έχουμε και δικές σας ιδέες και συνταγές στο info@mamasvoice.gr
Leave a Reply