Η συνταγή αυτή , είναι φανταστική ως συνοδευτικό για κρέας, κοτόπουλο, ψάρι. Για τους χορτοφάγους ένας ολοκληρωμένος συνδυασμός είναι με όσπρια και ρύζι αναποφλοίωτο. Το αποτέλεσμά του στη γεύση είναι γλυκό.
Η συνταγή έχει ωμό σκόρδο, πολύ σημαντικό για την υγεία μας αφού περιέχει βιταμίνες Α, Β, Γ , καθώς και ένα ευρύ φάσμα ανόργανων συστατικών, όπως το μαγνήσιο, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο και ψευδάργυρο. Τακτική κατανάλωση ωμού σκόρδου, τονίζουν οι επιστήμονες, δημιουργεί έναν «μανδύα» προστασίας ενάντια σε μικρόβια και ιούς!
Τα καρότα στη διατροφή μας είναι μια εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών, ενώ επίσης είναι η πλουσιότερη φυτική πηγή βήτα-καροτίνης και έχουν σημαντικά οφέλη για την υγεία μας.
Πάμε στη συνταγή μας!!
Υλικά:
725 γραμ.καρότα
500 γραμ. πατάτες
3/4 της κούπας γάλα αμυγδάλου
3 σκελίδες σκόρδο
6 κ.σ. ελαιόλαδο
6 λιαστές ντομάτες
2κ.σ. θυμάρι, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Αν χρειαστεί μπορείτε να προσθέσετε λίγο γάλα. Αν θέλετε να είναι πικάντικη προσθέστε λίγη καυτερή πιπεριά και μισό στυμμένο λεμόνι.
Έτοιμη!!
Leave a Reply