Τη συνταγή θα την βρείτε γραπτώς κάτω από το βίντεο!!
Πέννες ρυζιού με ψητή μελιτζάνα, κάπαρη και σοκολάτα
Υλικά
400γρ. πέννες ρυζιού
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλυκού τσίλλυ
1κ.γλυκού ρίγανη
1κ.γλυκού θυμάρι
2 χούφτες ντοματίνια
2κ.σούπας πελτέ ντομάτας
1κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
ελιές
κάπαρη
λίγο κουβερτούρα για να τρίψουμε στο τέλος
φρέσκος μαιντανός
κουκουνάρι
- Βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε τετράγωνα κομμάτια και τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να μαλακώσουν.
- Σωτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το κρεμμύδι με λίγο νεράκι και μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το σκόρδο.
- Συνεχίζουμε με τον πελτέ. Ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε νεράκι.
- Προσθέτουμε τα ντοματίνια σε κομματάκια, τη ρίγανη, το θυμάρι, το τσίλλυ, τις ελιές και την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι.
- Μετά προσθέτουμε τις ψητές μελιτζάνες, τον μαιντανό και στο τέλος τρίβουμε λίγη κουβερτούρα.
- Περιχύνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τις πέννες και ρίχνουμε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή σας απόλαυση♥
Leave a Reply