Τα προβλήματα είναι ο σπόρος της ευτυχίας. Μας οδηγούν να καταλάβουμε τον πραγματικό μας εαυτό. Επίσης μας βοηθούν να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματά μας. Ο καθένας έχει καλά στοιχεία μέσα του, ιδιαίτερες ικανότητες και ταλέντα. Και πρέπει να τολμάμε να αξιοποιούμε τις ικανότητές μας, αν θέλουμε να έχουμε κάποια πιθανότητα επιτυχίας στη ζωή.

Η ιδέα των αντιθέτων δεν υπάρχει μόνο στην Ανατολή. Ο Έλληνας φιλόσοφος Ηράκλειτος πάνω σ’αυτήν έχτισε την φιλοσοφία του. “ Η αντίθεση φέρνει ομόνοια“ . O Ηράκλειτος έγραψε: ”Από την αντίφαση βγαίνει η πιό τέλεια αρμονία. Είναι η αρρώστια που κάνει την υγεία ευχάριστη, το κακό αναδεικνύει το καλό, η πείνα τον κορεσμό, η κούραση την ανάπαυση”.
Τα προβλήματα είναι η μητέρα της ανάπτυξης και της επιτυχίας. Αγκαλιάστε τα προβλήματά σας και θα βρείτε τις απαντήσεις.

 Μιά φορά, ένας μαθητής μου ήρθε να με βρεί για να μου πεί οτι αισθανόταν απελπισμένος. Είχε χιλιάδες προβλήματα. “Έχεις δίκιο” , του είπα, ” η κατάστασή σου είναι απελπιστική”.

Τα λόγια μου τον σόκαραν. Στη συνέχεια όμως του εξήγησα τί ήθελα να πώ: “Ολων μας η κατάσταση είναι απελπιστική. Αλλά η διαπίστωση μπορεί να σε κάνει ευτυχισμένο. Αν αλήθεια πιστεύεις οτι δεν έχεις καμία ελπίδα, τότε ότι καταφέρεις είναι ανέλπιστη ευτυχία! Ήσουν πραγματικά σε απελπιστική κατάσταση και όμως πέτυχες τόσα πράγματα! Είσαι καταπληκτικός.”
Σηκώθηκα του έσφιξα το χέρι. ” Συγχαρητήρια, είσαι ένας καταπληκτικός νέος.”

Aυτή είναι η φιλοσοφία μου : η σωστή εκτίμηση είναι το κλειδί της ευτυχίας. Αν θεωρείς την κατάστασή σου απελπιστική, θα εκτιμήσεις πολύ περισσότερο κάθε τί που σου δίνει ζωή.
Γεννήθηκα το 1944, σε μια πόλη έξω απο τη Χιροσίμα. Μέχρι να γίνω τριών ετών,είχα ήδη δύο ευκαιρίες να πεθάνω. Το 1991, έγινα σαραντα επτά χρονών. Το βρίσκω τόσο συγκλονιστικό που είμαι ζωντανός! Κάθε παραπάνω μέρα είναι κέρδος.

Βλέπετε η πραγματική χαρά της ζωής βρίσκεται στην απλότητα, αλλά δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε τις απλές χαρές γιατι ζητάμε πάρα πολλά. Οι υπερβολικές προσδοκίες δεν μας αφήνουν να εκτιμήσουμε τίποτα- ούτε καν τον εαυτό μας.

 

WATARU OHASHI, απόσπασμα απο το υπέροχο βιβλίο του << Διαβάζοντας το σώμα>>

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr