‘Ολοι βασιζόμαστε σε συμβουλές εδώ και εκεί και μερικές φορές χρειαζόμαστε να μας βοηθάνε να αναγνωρίσουμε τί ακριβώς θέλουμε. Η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας πάει και έρχεται, γι’αυτό ΠΑΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ και ξεκίνα κάνοντας μικρά βήματα για να γίνεις πιό ανεξάρτητη στην καθημερινότητα και στη ζωή σου.Να θυμάσαι πως τα μικρά βήματα σε οδηγούν στο στόχο σου.

1) ΞΕΒΟΛΕΨΟΥ
Για να γίνεις ανεξάρτητη θα πρέπει να είσαι πρόθυμη να κάνεις βήματα που θα σε φοβίσουν και θα σε κάνουν να νιώθεις άβολα.Συνήθως βολευόμαστε με κάτι το οποίο δεν μας ικανοποιεί πιά και φοβόμαστε να κάνουμε το βήμα της αβολεψιάς.Θα σας πώ ένα μυστικό…Μόλις κάνετε ένα μικρό βηματάκι ακόμα και πιέζοντας τον εαυτό σας, θα σας έρθει ένα μικρό κύμα εμπιστοσύνης πως θα τα καταφέρετε και μετά το βήμα θα δυναμώσει και θα δώσει την ώθηση για το επόμενο.

 

2) ΠΑΡΕ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
θα μου πείτε τώρα πως αυτό είναι το προφανές,δυστηχώς όμως το προφανές είναι που τις περισσότερες φορές παραβλέπεται εύκολα.Θυμηθείτε πόσες φορές ρωτήσατε τη φίλη σας για να πάρετε μια απόφαση ή ρωτήσατε το φίλο σας τί θα φάει. Οι στιγμές αυτές δείχνουν αβλαβής αλλά είναι ένας τρόπος να εκπαιδεύεις τον εαυτό σου σιγά σιγά στο να χρειάζεται διαρκώς μια έγκριση απο τους άλλους και όπως χρειάζεσαι έγκριση στα μικρά σύντομα θα χρειάζεσαι και στα μεγάλα.Δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και προτιμάς να αποφασίζουν οι άλλοι για εσένα. Σίγουρα κάποιες στιγμές χρειαζόμαστε μια γνώμη ,απλά κάποιες φορές απλά μας κλέβει απο την εμπιστοσύνη μας. Γι’αυτό να αποφασίζεις μόνη σου για να χτίζεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου.

 

3)ΜΗΝ ΑΠΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΟΥ
Οταν αποφασίζετε κάτι και μετά απολογείστε και προσπαθείτε εξηγήσετε, πάτε πάλι πίσω γιατι πάλι ζητάτε την γνώμη του άλλου.

 

4) ΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ
Για να πάρεις ένα boost στο να γίνεις ανεξάρτητη πάρε μια απόφαση που εσύ προτιμάς κι ας μην είσαι σίγουρη, κι ας απογοητεύσεις τους γύρω σου.
Απο αυτή τη στιγμή ξεκινάει η Ανεξαρτησία σου.

 

5) ΜΑΘΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
Πως μπορώ να πάρω αποφάσεις .όταν δεν ξέρω τί μου αρέσει, τί θέλω, τις ποιότητές μου.
Νομίζω πως έχετε δώσει όλη σας την ενέργεια κάπου αλλού. Ήρθε η ώρα λοιπόν για ‘CHECK IN’. Ήρθε η ώρα της της εξερεύνησης του εαυτού σου. Δώσε χρόνο σε εσένα!!

Εσείς πέρνετε αποφάσεις;

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr