Τα μωρά κλαίνε για πολλούς λόγους και για έναν γονιό το να καταλαβαίνει γιατί κλαίει το παιδί του κάθε φορά είναι μια τεράστια σπαζοκεφαλιά. Φαίνεται όμως πώς οι γονείς που έχουν λάβει έστω τη βασική μουσική εκπαίδευση ίσως τα καταφέρνουν καλύτερα στην “αποκωδικοποίηση”.

Αυτό ήταν το πόρισμα πρόσφατης έρευνας που έγινε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Οι ερευνητές πήραν 15 ηχογραφήσεις από κλάματα μωρών και τα τροποποίησαν ώστε να ακούγονται λιγότερο ή περισσότερο έντονα κάθε φορά. Στη συνέχεια έπαιζαν στους που συμμετείχαν στην έρευνα γονείς -από τους οποίους είχαν διαχωρίσει ποιοι είχαν κάνει μαθήματα μουσικής ακόμα κι αν έχουν περάσει χρόνια από τότε- τα αποσπάσματα ανά ζεύγη ζητώντας τους να τους πουν ποιο κλάμα τους φαινόταν περισσότερο αγχώδες.

Οι γονείς που είχαν κάποια σχέση με τη μουσική φάνηκαν πιο ακριβείς στην ανίχνευση του κλάματος από τους γονείς που δεν είχαν κάποια μουσική εκπαίδευση. Αυτό όπως είπαν οι ειδικοί είναι πολύ πιθανό να συμβαίνει επειδή τα άτομα που είχαν/έχουν επαφή με τη μουσική είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πιο εύκολα τις εντάσεις και τους τόνους στους διάφορους ήχους και το ίδιο κάνουν και με το κλάμα των μωρών.

https://www.psychologytoday.com/blog/what-shapes-film/201512/are-musically-trained-parents-better-decoding-babys-cry

Το άρθρο επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Καππάτου

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr