Ένας τρόπος να μπορέσει να φάει το παιδάκι σας ωμό σκόρδο και να του αρέσει είναι να του φτιάξετε αυτό το ντίπ . Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά των πάντων και εξοντώνει ότι βρεθεί στον δρόμο του, ενώ για την υγεία μας είναι σχεδόν πανάκεια. Ευκαιρία λοιπόν μικροί και μεγάλοι να φάτε ωμό σκόρδο πολύ ευχάριστα.
Το ντίπ αυτό συνοδεύεται ιδανικά με λαχανικά και ρύζι αναποφλοίωτο.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα ανάλατα κάσιους
3 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξυδο
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 κρεμμύδι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα κάσιους στο νερό για 2-3 ώρες.
Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή.
Σερβίρετε με ρύζι αναποφλοίωτο και βραστά ή ψητά λαχανικά. Εγώ προτίμησα το μπρόκολο, τα λαχανάκια βρυξελλών και τα φασολάκια.
Εύχομαι να το απολαύσετε!!!
Leave a Reply