Ένας τρόπος να μπορέσει να φάει το παιδάκι σας ωμό σκόρδο και να του αρέσει είναι να του φτιάξετε αυτό το ντίπ  . Το σκόρδο απλό και ανθεκτικό, με όλες τις απίθανες χημικές ενώσεις που περιέχει, δρα κατά των πάντων και εξοντώνει ότι βρεθεί στον δρόμο του, ενώ για την υγεία μας είναι σχεδόν πανάκεια. Ευκαιρία λοιπόν μικροί και μεγάλοι να φάτε ωμό σκόρδο πολύ ευχάριστα.

Το ντίπ αυτό συνοδεύεται ιδανικά με λαχανικά και ρύζι αναποφλοίωτο.

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα ανάλατα κάσιους

3 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού

1 κ.σ. μηλόξυδο

3 σκελίδες σκόρδο

1/2 κρεμμύδι

1/2 κ.γ. αλάτι

1/2 κούπα νερό

5 κ.σ. ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης

1 κ.γ. μουστάρδα dijon

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Μουλιάζουμε τα κάσιους στο νερό για 2-3 ώρες.

 Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει αλοιφή.

Σερβίρετε με ρύζι αναποφλοίωτο και βραστά ή ψητά λαχανικά. Εγώ προτίμησα το μπρόκολο, τα λαχανάκια βρυξελλών και τα φασολάκια.

Εύχομαι να το απολαύσετε!!!

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.