Πρασόπιτα, εύκολη, χορτοφαγική συνταγή και χωρίς γλουτένη. Τα υλικά της συνταγής είναι για το μεγάλο το ταψί του φούρνου. Με τα μισά υλικά μπορείτε να φτιάξετε την πίτα σε στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26cm.
Πάμε στη συνταγή μας βήμα βήμα.
Σοτάρουμε με λίγο νεράκι σε μεσαία φωτιά τα πράσα και το σκόρδο.
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μεγάλο μπόλ.
Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και περιχύνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Πρασόπιτα χωρίς γλουτένη
6 πράσα
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
200γρ. φέτα νηστίσιμη ή 300 γρ. κατσικίσια
4 κ.σούπας φύλλα δυόσμου
1/2 έως 1 ματσάκι άνηθο
5 αυγά
300γρ. φυτικό γάλα
140γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη για όλες τις χρήσεις
2κ.σούπας ξερό θυμάρι
αλάτι – πιπέρι
- Αφαιρούμε από τα πράσα τα πράσινα φύλλα και τα σοτάρουμε με λίγο νεράκι σε μεσαία φωτιά μαζί με το σκόρδο.
- Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και περιχύνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Καλή σας απόλαυση!!
Μόλις τη φτιάξετε μήν ξεχάσετε να ανεβάσετε στα social φωτογραφία ε!!
Leave a Reply