Φασόλια σόγιας και θρεπτική αξία:
Τα 100 γραμμάρια μαγειρεμένων ξηρών φασολιών σόγιας καλύπτουν περίπου το 40% της καθημερινής απαίτησης του ενήλικα σε πρωτεΐνη,
Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες,
Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών φυτοχημικών ουσιών, εάν φυσικά είναι βιολογικής καλλιέργειας,
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ο φωσφόρος, το κάλιο, ο σίδηρος και το ασβέστιο.

 

Υλικά

500 γραμμάρια ξερά φασόλια σόγιας

2 ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

2 μέτριες ντομάτες

2 πράσινες πιπεριές

2 κ.γ. κύμινο

2 κ.γ. κάρυ

μαιντανός

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

αλάτι- πιπέρι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε και τα αφαιρούμε από τη φωτιά όταν τρυπιούνται. Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε με όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε. Αν υπάρξει δυσκολία στο ανακάτεμα, προσθέτουμε λίγο ντομάτα και λάδι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο οπωσδήποτε δύο ώρες να κάτσει καλά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Σε ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προς το τέλος αν θέλετε βάλτε τα στο πάνω-κάτω και αέρα.

Ιδανικά συνδυάζονται με ρύζι αναποφλοίωτο και λαχανικά και μουστάρδα Dijon.

 

Η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!! Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας και δικές σας συνταγές!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.