Φασόλια σόγιας και θρεπτική αξία:
Τα 100 γραμμάρια μαγειρεμένων ξηρών φασολιών σόγιας καλύπτουν περίπου το 40% της καθημερινής απαίτησης του ενήλικα σε πρωτεΐνη,
Είναι πολύ πλούσια σε φυτικές ίνες,
Είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών φυτοχημικών ουσιών, εάν φυσικά είναι βιολογικής καλλιέργειας,
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε μέταλλα όπως ο φωσφόρος, το κάλιο, ο σίδηρος και το ασβέστιο.
Υλικά
500 γραμμάρια ξερά φασόλια σόγιας
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
2 μέτριες ντομάτες
2 πράσινες πιπεριές
2 κ.γ. κύμινο
2 κ.γ. κάρυ
μαιντανός
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι- πιπέρι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φασόλια από το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα βράζουμε και τα αφαιρούμε από τη φωτιά όταν τρυπιούνται. Τα σουρώνουμε καλά και τα βάζουμε με όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε. Αν υπάρξει δυσκολία στο ανακάτεμα, προσθέτουμε λίγο ντομάτα και λάδι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο οπωσδήποτε δύο ώρες να κάτσει καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου. Σε ταψί απλώνουμε λαδόκολλα, πλάθουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Προς το τέλος αν θέλετε βάλτε τα στο πάνω-κάτω και αέρα.
Ιδανικά συνδυάζονται με ρύζι αναποφλοίωτο και λαχανικά και μουστάρδα Dijon.
Η συνταγή είναι χωρίς γλουτένη.
Σας ευχαριστούμε πολύ!! Θα χαρούμε να μοιραστείτε μαζί μας και δικές σας συνταγές!!
35+ Vegan Προτάσεις φαγητού για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
[…] Μπιφτέκια από Φασόλια Σόγιας — Θρεπτικότατη συνταγή που μπορεί να γίνει και […]