Αυτά τα μπισκότα πέρα του ότι είναι VEGAN και GLUTEN FREE, είναι πεντανόστιμα. Η συνταγή είναι της Σταυρούλας η οποία ακολουθεί τις οδηγίες μου διατροφικά και είναι σε πολύ καλό δρόμο! Έχει γίνει εξαιρετική στις μεταμορφώσεις των συνταγών απο dirty σε healthy, επομένως θα την συναντήσετε ξανά στο Mama Earth Channel.

Τα μπισκότα σαν αποτέλεσμα είναι μαλακά όχι τραγανά! Η μικρή μου ξετρελάθηκε. Πατήστε να δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο και γραπτώς παρακάτω!

Tα μπισκότα είναι :

  • χωρίς γλουτένη
  • χωρίς γαλακτοκομικά
  • vegan
  • μαλακά
  • χωρίς άσπρη ζάχαρη
  • πεντανόστιμα

ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGAN + GLUTEN FREE

Μερίδες: 14 μπισκότα

200γρ. αλεύρι καστανού ρυζιού

30γρ. σταγόνες κουβερτούρας

70γρ. ζάχαρη καρύδας

60γρ. ηλιέλαιο

100γρ. γάλα καρύδας

30γρ. αμύγδαλα ή φουντούκια χοντροαλεσμένα

1 κ.γλυκού μαγειρική σόδα

1 πρέζα αλάτι

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη ζάχαρη καρύδας τη σόδα και το αλάτι.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα καρύδας και τέλος τους ξηρούς καρπούς και τις σταγόνες κουβερτούρας.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζουμε λαδόκολα στο ταψί και πλάθουμε όπως θα δείτε και στο βίντεο μικρά γεματούτσικα κουλουράκια.
  • Το μείγμα δεν είναι ούτε πολύ υγρό ούτε πολύ στερεό.
  • Ψήνουμε στις αντιστάσεις για περίπου 15 με 17 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Όταν τα φτιάξετε να ανεβάσετε φωτογραφία στο facebook ή instagram και να πατήσετε #mamaearth.gr και @mamaearth.gr για να το δώ!

Σας φιλώ!

Love & Gratitude

Αλεξάνδρα

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.