Μια απλή, νόστιμη και γρήγορη γλυκιά απόλαυση για τους λάτρεις των ξηρών καρπών. Μπορείτε αν θέλετε στη συγκεκριμένη συνταγή να βάλετε και άλλους ξηρούς καρπούς. Όλοι θα γνωρίζετε πως οι ξηροί καρποί είναι μια πολύ καλή τροφή για τον άνθρωπο.

 

Υλικά

ηλιόσποροι

σταφίδες

βύνη ρυζιού

ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Στα 5 κ .σ. ηλιόσπορους βάζετε 1 κ.σ. σταφύδες  και ανεβαίνοντας υπολογίζετε αντίστοιχα.

Και σε κάθε 100 γραμμάρια ξηρών καρπών υπολογίζετε 1 κ.σ. βύνη ρυζιού.

 

 Βάζουμε τους ηλιόσπορους σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά και τους αφήνουμε ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να καβουρδιστούν. Τους αφαιρούμε από τη φωτια και προσθέτουμε τις σταφίδες και τη βύνη ρυζιού ανάλογα με την ποσότητα.

  Μόλις κρυώσει ρίχνουμε ξύσμα πορτοκαλιού ανάλογα με το πόσο άρωμα θέλουμε να πάρει. Πλάθουμε μπαλίτσες και είναι έτοιμο!!!

Καλή σας απόλαυση!!!

 

Την συνταγή διδάχτηκα από την  ONE PROJECT η οποία εξειδικεύεται στην μακροβιοτική κουζίνα.

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.