Τα μουστοκούλουρα μου αρέσει πολύ να τα συνοδεύω με το πρωινό ελληνικό καφεδάκι μου. Τον πίνω διπλό και σκέτο και σε συνδυασμό με τα τραγανά μου κουλουράκια η γεύση απογειώνεται.

Τον μούστο τον αγόρασα έτοιμο, σίγουρα όμως θα φτιάξω τον πρώτο μου αυτές τις μέρες και θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Ο μούστος γίνεται με σταφύλια από διάφορες ποικιλίες και προτιμάμε, ώριμα με γερές ρώγες.

Στη συνταγή χρησιμοποίησα αλεύρι ντίνκελ όπως συνήθως!

Τα κουλουράκια μας λοιπόν είναι:

  • Χωρίς γαλακτοκομικά
  • Χωρίς αυγά
  • Τραγανά
  • Πεντανόστιμα

Μουστοκούλουρα τραγανά

400γρ. Αλεύρι ντίνκελ λευκό

350γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής

300 γρ. μούστος

100γρ. καστανή ζάχαρη

250ml ελαιόλαδο

50ml κονιάκ

1 κ.γλυκού κανέλα

1/2 κ.γλυκού κοφτό γαρίφαλο

1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο

  • Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο εκτώς απο το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα τοιχώματα. Το πιάνουμε και είναι ένα ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια.
  • Απλώνουμε τη λαδόκολα στο ταψι και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Φροντίζουμε να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν όλα το ίδιο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Αν φτιάξετε την συνταγή μην ξεχάσετε να ανεβάσετε φωτογραφία με την δημιουργία σας και να κάνετε #mamaearth.gr και @mamaearth.gr για να σας απολαύσω!

Love & Gratitude

Mama Earth

mamaearth.gr
Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr