Τα μουστοκούλουρα μου αρέσει πολύ να τα συνοδεύω με το πρωινό ελληνικό καφεδάκι μου. Τον πίνω διπλό και σκέτο και σε συνδυασμό με τα τραγανά μου κουλουράκια η γεύση απογειώνεται.
Τον μούστο τον αγόρασα έτοιμο, σίγουρα όμως θα φτιάξω τον πρώτο μου αυτές τις μέρες και θα μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας. Ο μούστος γίνεται με σταφύλια από διάφορες ποικιλίες και προτιμάμε, ώριμα με γερές ρώγες.
Στη συνταγή χρησιμοποίησα αλεύρι ντίνκελ όπως συνήθως!
Τα κουλουράκια μας λοιπόν είναι:
- Χωρίς γαλακτοκομικά
- Χωρίς αυγά
- Τραγανά
- Πεντανόστιμα
Μουστοκούλουρα τραγανά
400γρ. Αλεύρι ντίνκελ λευκό
350γρ. αλεύρι ντίνκελ ολικής
300 γρ. μούστος
100γρ. καστανή ζάχαρη
250ml ελαιόλαδο
50ml κονιάκ
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού κοφτό γαρίφαλο
1/4 κ.γλυκού μοσχοκάρυδο
- Βάζουμε όλα τα υλικά στο ζυμωτήριο εκτώς απο το αλεύρι και ανακατεύουμε σε αργή ταχύτητα.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην κολλάει το μείγμα στα τοιχώματα. Το πιάνουμε και είναι ένα ζυμάρι το οποίο δεν κολλάει στα χέρια.
- Απλώνουμε τη λαδόκολα στο ταψι και πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Φροντίζουμε να έχουν το ίδιο μέγεθος για να ψηθούν όλα το ίδιο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
Αν φτιάξετε την συνταγή μην ξεχάσετε να ανεβάσετε φωτογραφία με την δημιουργία σας και να κάνετε #mamaearth.gr και @mamaearth.gr για να σας απολαύσω!
Love & Gratitude
Mama Earth
Leave a Reply