Γειά σας!!
Πολύ χαίρομαι που διαβάζετε τη συνταγή μου!!
Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω απλά και γρήγορα φαγητά. Αυτό το φαγητό ανήκει σε αυτή την κατηγορία και για αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Επίσης είναι χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά και ζάχαρη.
Περιέχει μελιτζάνες. ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και άλλα υλικά που κατέχουν υψηλή θέση σε θρεπτικότητα και το πιο σημαντικό προτίμησα το σκόρδο να είναι τριμμένο και ωμό στο τέλος για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και υγεία.
Πάμε λοιπόν στη συνταγή.
Υλικά
8 μέτριες μελιτζάνες
4 κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
5 ώριμες ντομάτες
5 πατάτες
θυμάρι
μοσχοκάρυδο
κάρυ
αλάτι-πιπέρι
λάδι
σκόρδο όσο θέλετε αφού θα το τρίψετε από πάνω στο πιάτο σας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος κόβοντας τα φύλλα του κοτσανιού. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τις τοποθετούμε. Όταν ο φούρνος ζεσταθεί τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Στη συνέχεια κόβουμε στο μούλτι ελαφριά ίσα ίσα να γίνουν κομματάκια, όχι να λιώσουν, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε να είναι εκτός του σκόρδου.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις χαράζουμε για να βάλουμε πιο εύκολα το μείγμα. Με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε προσεκτικά. Κόβουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε και σε αυτές λίγο θυμάρι και κάρυ και τις στολίζουμε στο ταψί ανάμεσα από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε λάδι πάνω από όλο το φαγητό περίπου 1 κούπα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο σκόρδο.
Καλή σας απόλαυση!!!
Leave a Reply