Γειά σας!!

Πολύ χαίρομαι που διαβάζετε τη συνταγή μου!!

Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω απλά και γρήγορα φαγητά. Αυτό το φαγητό ανήκει σε αυτή την κατηγορία και για αυτό σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Επίσης είναι χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά και ζάχαρη.

Περιέχει μελιτζάνες. ντομάτες, κρεμμύδι, σκόρδο και άλλα υλικά που κατέχουν υψηλή θέση σε θρεπτικότητα και το πιο σημαντικό προτίμησα το σκόρδο να είναι τριμμένο και ωμό στο τέλος για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση και υγεία.

Πάμε λοιπόν στη συνταγή.

Υλικά 

8 μέτριες μελιτζάνες

4 κρεμμύδια

2 πράσινες πιπεριές

5 ώριμες ντομάτες

5 πατάτες

θυμάρι

μοσχοκάρυδο

κάρυ

αλάτι-πιπέρι

λάδι

σκόρδο όσο θέλετε αφού θα το τρίψετε από πάνω στο πιάτο σας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος κόβοντας τα φύλλα του κοτσανιού. Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τις τοποθετούμε. Όταν ο φούρνος ζεσταθεί τις ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

Στη συνέχεια κόβουμε στο μούλτι ελαφριά ίσα ίσα να γίνουν κομματάκια, όχι να λιώσουν, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπόλ και προσθέτουμε τα μπαχαρικά ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλουμε να είναι εκτός του σκόρδου.

Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τις χαράζουμε για να βάλουμε πιο εύκολα το μείγμα. Με ένα κουτάλι τις γεμίζουμε προσεκτικά. Κόβουμε τις πατάτες, τις αλείφουμε με λίγο λάδι, ρίχνουμε και σε αυτές λίγο θυμάρι και κάρυ και τις στολίζουμε στο ταψί ανάμεσα από τις μελιτζάνες. Ρίχνουμε λάδι πάνω από όλο το φαγητό περίπου 1 κούπα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς κελσίου για 45 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο σκόρδο.

Καλή σας απόλαυση!!!

 

 

 

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.