Ήρθε η μεγάλη στιγμή να μοιραστώ μαζί σας μια εναλλακτική συνταγή για brownies . Σκοπός είναι να απολαμβάνουμε χωρίς τύψεις και να τρώμε ποιοτικά και γευστικά.
Τα μπράουνις σήμερα είναι vegan και gluten free, ο καλύτερος συνδυασμός κατά τη γνώμη μου!! Δεν πρήζομαι καθόλου και το πιό σημαντικό χαίρομαι και ταυτόχρονα απολαμβάνω την γλυκοπατάτα η οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά.
Vegan Μπράουνις γλυκοπατάτας χωρίς γλουτένη με 5 υλικά
Υλικά
1 κούπα πουρέ γλυκοπατάτας
1/2 κούπα βούτυρο αμυγδάλου ή φουντουκιού
2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 κούπας ωμό κακάο σε σκόνη
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Βράζουμε τη γλυκοπατάτα. Όταν τρυπιέται καλά την κάνουμε πουρέ στο μπλέντερ και υπολογίζουμε μια κούπα.
Ζεσταίνουμε το σιρόπι σφενδάμου με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα και το προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με το κακάο. Τα ανακατεύουμε στο μπλέντερ.
Απλώνουμε το μείγμα σε μικρή φόρμα, την οποία έχουμε λαδώσει με λάδι καρύδας.
Ψήνουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 180°C για 20 λεπτά.
Το αφαιρούμε από το φούρνο κι ας είναι μαλακό. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Γαρνίρουμε αν θέλουμε με σιρόπι σοκολάτας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι λίγο κακάο, σιρόπι σφενδάμου, λάδι καρύδας.
Αν θέλουμε πρίν το σερβίρουμε, μπορούμε να το ζεστάνουμε και να προσθέσουμε μια μπάλα παγωτό.
Καλή σας απόλαυση ♥
Θα χαρούμε να σχολιάσετε κάτω από το άρθρο.
5 ingredient Vegan & Gluten free Sweet potato brownies
1 cup sweet potato puree
1/2 cup almond butter
2 tablespoon maple syrup
1/4 cup raw cacao powder
1teaspoon vanilla extract
- Heat the almond butter with the maple syrup and after add the sweet potato puree with cacao powder.
- Place them into the blender jug. Add the vanilla extract and then blend everything together until very smooth.
- Preheat the oven to 180°C.
- Place parchment paper and pour the brownie batter into the baking dish, put in the oven on the middle rack and bake for 2o minutes.
- When the brownie cools down, cut it into squares.
A scoop of ice-cream fits perfect!
Bon appetit ♥
Leave a Reply