English below
Τίποτα δεν είναι τυχαίο!! Όλα γύρω μας είναι φτιαγμένα με σοφία και σύνδεση.
Περίπου 2800 χρόνια πριν, οι αρχαίοι Έλληνες παρατήρησαν ότι τα καρύδια φαίνονται ακριβώς όπως ο ανθρώπινος εγκέφαλος. Μέσα από την αρχαία επιστήμη είδαν ότι τα καρύδια είχαν ξεχωριστά αριστερά και δεξιά ημισφαίρια, ακριβώς όπως ο εγκεφαλικός φλοιός του εγκεφάλου μας, και έχουν ένα σκληρό κέλυφος ακριβώς όπως το κρανίο μας.
Τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτοί οι τύποι λιπών είναι απαραίτητοι για πολλές λειτουργίες στο σώμα, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για τη σωστή απόδοση του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι μεμβράνες όλων των κυττάρων μας, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφάλου, αποτελούνται κυρίως από λίπη – ωμέγα-3, ωμέγα-6 και άλλα. Τα λιπαρά ωμέγα-3 βελτιστοποιούν τη λειτουργία του εγκεφάλου σε κυτταρικό επίπεδο επειδή δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που κάνει τους νευρώνες και άλλα κύτταρα του νευρικού συστήματος να αντιδρούν πιο αποτελεσματικά λόγω των ελαστικών μεμβρανών που επιτρέπουν στα θρεπτικά συστατικά να εισέρχονται και τα απόβλητα να εξαλείφονται πιο αποτελεσματικά.
Τα κύτταρα του εγκεφάλου που εκτίθενται σε επαρκείς ποσότητες ωμέγα-3 είναι επίσης σε θέση να λαμβάνουν και να μεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα προς και από το νευρικό σύστημα καλύτερα, με αποτέλεσμα την αύξηση της λειτουργίας του εγκεφάλου και βελτίωση των πνευματικών λειτουργιών του όπως μνήμη-συγκέντρωση-ικανότητα μάθησης.
Waluts and Brain. Not at all, the similarity between them.
Nothing is a coincidence!! Everything around us is made with wisdom and connection.
About 2,800 years ago, the ancient Greeks noticed that walnuts looked just like the human brain. Through the ancient science of observation, they saw that walnuts had distinct left and right hemispheres, wrinkles or folds just like our brain’s cerebral cortex, and were even contained in a hard shell just like our skull.
Walnuts are a high content of omega-3 fatty acids. These types of fats are necessary for many functions in the body but are particularly critical for proper brain and nervous system performance. Researchers have discovered that the membranes of all of our cells, including the brain, are composed primarily of fats — omega-3, omega-6, and others. Omega-3 fats optimize brain function at the cellular level because they create an atmosphere that makes neurons and other nervous system cells react more effectively due to health elastic membranes that allow nutrients to enter and wastes to be eliminated most efficiently.
Brain cells exposed to adequate amounts of omega-3 are also able to receive and transmit electrical signals to and from the nervous system better, thus the increase in brain function and improving its intellectual functions such as memory-concentration-learning ability.
Leave a Reply