Super συνταγή για κέικ μπανάνα σοκολάτα χωρίς γλουτένη,γαλακτοκομικά και ζάχαρη απο το mama Earth με αγάπη!!!!
Απολαυστική συνταγή ιδανική για vegan και όσους θέλουν να απολαμβάνουν χωρίς τύψεις.
Ξηρά υλικά
1 κούπα αλεύρι ρυζιού(160γρ.)
1/2 κούπα αλεύρι ταπιόκας(50γρ.)
1/4 κούπας αλεύρι καρύδας(33γρ.)
2κ.γ μπεικιν παουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
Υγρά υλικά
4 μεσαιες μπανάνες ώριμες (350γρ.)
1/2 κούπας γάλα καρύδας(120ml)
1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου(80ml)
3 κ.γ χυμός lime
1κ.σ λάδι καρύδας
Σοκολάτα
6κ.σ. κοφτές κακάο σκόνη 40γρ.
3κ.σ στέβια 20γρ.
1/3 κούπας γάλα καρύδας(80ml)
1κ.σ. λάδι καρύδας
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα ξηρά υλικά.Στο μπλέντερ ή μούλτι ανακατεύουμε τα υγρά υλικά.Μετά ρίχνουμε τα υγρά στα ξηρά και ανακατευουμε με κουτάλι.Χωριζουμε το μείγμα,στο 1/3 του μειγματος προσθέτουμε τα υλικά της σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Αλοίφουμε με λάδι καρύδας μια μεσαία φόρμα κέικ, βάζουμε με ενα κουτάλι απο το λευκό μείγμα ,απο πάνω με άλλο κουτάλι απο το σοκολατένιο μεγμα και συνεχίζουμε μέχρι να τελιώσουν.Προθερμαίνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά
Leave a Reply