Τί θα λέγατε για ένα κέικ χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά και ζάχαρη;
Αυτό το κέικ είναι ζουμερό, εύκολο,γευστικό και υγιεινό.
Υλικά
1/2 κούπα αλεύρι καρύδας
3/4 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
4 μεγάλα αυγά
1/4 κούπας λάδι καρύδας
1/4 κούπας μέλι
2 μεσαίες ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. κανέλα
Λίγο φιλέ αμυγδάλου ή τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπόλ βάζετε τα ξηρά υλικά, αλεύρι, αλάτι και σόδα. Τα αφήνετε στην άκρη. Σε ένα μεγαλύτερο μπόλ ανακατεύετε τα αυγά με το λάδι, το μέλι, τη βανίλια, την κανέλα και τις μπανάνες τις οποίες πατάτε με πιρούνι πρώτα.
Ανακατεύετε καλά με το mixer χειρός και περιχύνετε το μείγμα σε μία φόρμα για κέικ την οποία έχετε αλείψει με λάδι καρύδας . Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φόρμα για 12 μάφιν. Γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου ή καρύδα.
Προθερμαίνετε το φούρνο και ψήνετε στους 180°c για 45 λεπτά αν είναι επιλέξετε να το βάλετε σε φόρμα κέικ και 20 με 25 λεπτά αν τα βάλετε σε φορμάκια για μάφιν.
Θα χαρώ να μοιραστείτε μαζί μου και δικές σας συνταγές ιδέες στο info@mamasvoice.gr.
Καλή σας απόλαυση ♥
Leave a Reply