Αυτό το κέικ το αγαπώ. Είναι super εύκολο, γρήγορο και υγιεινό!

 

Έκανα αρκετό καιρό διατροφή χωρίς γλουτένη και προσπαθούσα να φτιάξω ένα κέικ που να τα συνδυάζει όλα. Γεύση και πολύ καλή ποιότητα . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση και από πάνω να προσθέσετε είτε ξηρούς καρπούς , είτε φρούτα, είτε σοκολάτα, ότι βάλει ο νους σας. 

Πάμε στη συνταγή μας και εσείς που θα το φτιάξετε μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στα social media!!  

Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου και στέβια

Υλικά

260 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

4 μεγάλα αυγά

98γρ. στέβια 1 προς 2 κρυσταλλική

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.γ. baking powder

65γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου

70γρ. λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης

 

Εκτέλεση 

  • Σε ένα μπόλ ανακατεύω με μιξερ χειρώς τη στέβια με το λάδι καρύδας, συνεχίζω με τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
  • Βάζω λαδόκολα σε μία αποσπώμενη φόρμα 22cm.(προσοχή, όχι την κλασική φόρμα του κέικ). 
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνω μέχρι να ροδίσει . 

Καλή επιτυχία!!

Περιμένω νέα σας!!!!

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.