Αυτό το κέικ το αγαπώ. Είναι super εύκολο, γρήγορο και υγιεινό!
Έκανα αρκετό καιρό διατροφή χωρίς γλουτένη και προσπαθούσα να φτιάξω ένα κέικ που να τα συνδυάζει όλα. Γεύση και πολύ καλή ποιότητα . Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση και από πάνω να προσθέσετε είτε ξηρούς καρπούς , είτε φρούτα, είτε σοκολάτα, ότι βάλει ο νους σας.
Πάμε στη συνταγή μας και εσείς που θα το φτιάξετε μην ξεχάσετε να με κάνετε tag στα social media!!
Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου και στέβια
Υλικά
260 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
4 μεγάλα αυγά
98γρ. στέβια 1 προς 2 κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.γ. baking powder
65γρ. γάλα καρύδας ή αμυγδάλου
70γρ. λάδι καρύδας ψυχρής έκθλιψης
Εκτέλεση
- Σε ένα μπόλ ανακατεύω με μιξερ χειρώς τη στέβια με το λάδι καρύδας, συνεχίζω με τα αυγά και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
- Βάζω λαδόκολα σε μία αποσπώμενη φόρμα 22cm.(προσοχή, όχι την κλασική φόρμα του κέικ).
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και ψήνω μέχρι να ροδίσει .
Καλή επιτυχία!!
Περιμένω νέα σας!!!!
Μισέλ
Κέικ με αλεύρι αμυγδάλου και στέβια.
Γεια σας, έχω μια ερώτηση. Όταν λέτε 2μιση κούπες αλεύρι αμυγδάλου για πόσα γραμμάρια μιλάμε;
Σας ευχαριστώ.