Σήμερα είναι η γιορτή του Halloween και παρόλο που δεν του είχα δώσει σημασία και δεν είχα καταλάβει τί ακριβώς γιορτάζουμε αυτή τη μέρα, έφτιαξα ένα κέικ για την μικρούλα μου και της υποσχέθηκα πως θα πάμε στα αηδονάκια(λούνα πάρκ) για το πολυδιαφημισμένο event που θα έχει εκεί. Το είδε στην τηλεόραση και μου το περιέγραψε με τέτοια λεπτομέρεια και ενθουσιασμό που όχι μόνο θα την πάω, αλλά της έφτιαξα και ένα κέικ για τη μέρα αυτή. Το γλύκισμα λοιπόν της μικρούλας μου είναι ένα αφράτο, γευστικό και πανεύκολο κέικ που θα αποτελέσει και ένα υπέροχο σνάκ για το σχολείο της αλλά και για τον πρωινό ελληνικό καφέ μου.
Κέικ με Καλαμποκάλευρο και πορτοκάλι, χωρίς γλουτένη
300γρ. καλαμποκάλευρο
40 γρ. 4 κ.σούπας αλεύρι ρυζιού
250γρ. ζάχαρη καρύδας ή 127γρ. στέβια
300ml γάλα καρύδας
150ml ηλιέλαιο ή λάδι καρύδας
30γρ. καρύδα τριμμένη
1 κ.σούπας μαγειρική σόδα
¼ κ.γλυκού αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
3 αυγά
2κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC στον αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με μαρίζ ,το αλεύρι, τη ζάχαρη, το γάλα καρύδας και το λάδι μέχρι να αρχίσει να κολλάει ελαφρώς στη βάση της κατσαρόλας.
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε την καρύδα.. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με μίξερ χειρώς και προσθέτουμε τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια. Μετά προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό πορτοκαλιού.
Σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί (όχι στην κλασική φόρμα του κέικ) που το έχουμε λαδώσει, περιχύνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Όταν η οδοντογλυφίδα βγεί καθαρή είναι έτοιμο!!
Και αφού το αφήσουμε να κρυώσει, είμαστε έτοιμοι να το απολαύσουμε!!!
Και η μικρή μου νεραιδούλα το ευχαριστήθηκε πολύ!! Ένα παιδί είναι ένας πολύ σοβαρός κριτής…
Καλή σας απόλαυση και καλό Halloween!!
*Με ζάχαρη καρύδας αλλάζει το χρώμα του κέικ και γίνεται σκούρο καφέ.
Leave a Reply