Σκεφτόμουν πολύ το θέμα της επόμενης φοράς. Ποιον προορισμό να αναδείξω; Όμως σκέφτηκα και όλους εκέινους που δεν είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους ούτε για μία ημέρα. Άραγε ακόμα και αν έφευγαν πόσοι από αυτούς θα ήθελαν να γυρίσουν;
Ορμώμενη λοιπόν από τα παραπονιάρικα Posts που βλέπω στο facebook αλλά και από τη δική μου σύντομη ιστορία που ακολουθεί, γράφω και αφιερώνω στους φίλους, γνωστούς και αγνώστους.

Πριν λίγες ημέρες γύρισα στην Αθήνα μετά από περίπου μια εβδομάδα διακοπών.
Θυμάμαι, το προηγούμενο απόγευμα της επιστροφής, καθώς ήμουν στην παραλία και απολάμβανα τη δροσιά, έκανα μια γρήγορη καταστροφική σκέψη… ‘ πωπωωω αύριο … back to reality. Παρατήρησα το συναίσθημα μου. Ήμουν στεναχωρημένη, πολύ. Βρισκόμουν σε ένα υπέροχο μέρος και ήθελα να μείνω για πάντα εκεί. Προβληματίστηκα!

Γιατί στεναχωριόμουν τόσο που γυρνούσα σπίτι; Τί δεν μου άρεσε στην πραγματικότητα μου; Τι πρέπει να αλλάξω για να λαχταρώ να γυρίσω αλλά ακόμη κ αν δεν λαχταρώ, να νιώθω καλά στη σκέψη του γυρισμού. Ίσως να χρειάζονται μικρές αλλαγές όπως το να αλλάξω hobby, να ξεκουράζομαι περισσότερο, να χορεύω περισσότερο κοκ. Αλλά μπορεί να χρειάζονται μεγαλύτερες, να αλλάξω δουλειά κ σε 5 χρόνια να έχω το δικό μου ονειρεμένο σπίτι στη θάλασσα. Για τον κάθε ένα το ” είμαι χαρούμενος με αυτό που ζω, που πέρασε και με αυτό που έρχεται ” είναι σίγουρα διαφορετικό.

Αγαπημένοι μου, σημασία έχει να βρούμε τρόπο να κάνουμε διακοπές κάθε μέρα έστω και για λίγο ή έστω να δημιουργήσουμε τις συνθήκες να μοιάζουν με διακοπές, να απολαμβάνουμε τόσο πολύ αυτά που κάνουμε στο κάθε μέρα που να είναι σα διακοπές. Έστω και για λίγο. Γιατί στ΄ αλήθεια διακοπές δεν είναι μόνο στη θάλασσα, στο βουνό, στο χωριό, στο σκάφος.
Διακοπές μπορεί να είναι όταν,

Η γειτονιά είναι άδεια, βάζω τέρμα μουσική και χορεύω σαν τρελός.

Δημιουργώ ένα 15′ ελεύθερο χρόνο και δε σκέφτομαι τίποτα.

Έχω ένα θέμα στο μυαλό μου και δοκιμάζω να βρω αντίστοιχες εικόνες στη γειτονιά και να τις φωτογραφίσω.

Κάνω πικ νικ στο πλησιέστερο πάρκο.

Κλείνω το κινητό μου και ανταλλάσσω τρυφερές και γλυκές κουβέντες με το σύντροφο μου χάνοντας την αίσθηση του χρόνου.

Δημιουργώ την ευκαιρία στον εαυτό μου να δοκιμάσει να κάνει κάτι για πρώτη φορά.

Πίνω ουζάκι με τους φίλους μου σε ένα ταβερνάκι που μυρίζει θάλασσα ή τρώμε ποικιλία στην ταβέρνα με το χαλίκι.

Μια βόλτα με ένα χαρούμενο φίλο.

Κάνω κάτι τουριστικό στην πόλη μου. Προσωπικά μου αρέσει πολύ η βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με το τρενάκι, προτιμώ τη διαδρομή που ξεκινάει απ’ το Μοναστηράκι.

Μια φίλη μου ένιωθε ξεγνοιασιά όταν κάνανε φάρσες με την παρέα της, καλώντας ένα κέντρο εξυπηρέτησης και ζητώντας τα πιό απίθανα πράγματα μέσα στην νύχτα καθώς και όταν πηγαίνανε στην πνύκα και έλεγαν ιστορίες χάζευοντας την θέα.

Τελικά, διακοπές μπορεί να είναι το οτιδήποτε έστω και για λίγο, αρκεί να αφεθούμε να μας παρασύρει …

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr