Αγαπημένο και μαμαδίστικο, ένα πιάτο που συνδυάζει την πλούσια γεύση των μεσογειακών αρωμάτων με τη θρεπτική αξία των φρέσκων υλικών!
Λίγο αλλιώτικη συνταγή χωρίς τσιγάρισμα!
Μελιτζάνες ιμαμ
- 4-5 μελιτζάνες
- 2 φρέσκα κρεμυδάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 σκ. σκόρδο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 2 μεσαίες ντομάτες
- 1 κ.σούπας μείγμα μπαχαρικών που είναι για κοτόπουλο
- Αλάτι,πιπέρι
Γαρνίρισμα: φρέσκος μαιντανός, ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης
Πλένουμε τις μελιτζάνες και αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις κόβουμε στη μέση και τις χαράζουμε κατά μήκος.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολα και βάζουμε τις μελιτζάνες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε με ελάχιστο λάδι το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μπαχαρικά.
Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε τη ντομάτα την οποία έχουμε λιώσει στο μούλτι αλλα όχι εντελώς. Προσθέτουμε και λίγο νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά,κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο περιχύνουμε το μείγμα στις μελιτζάνες και τις βάζουμε ξανά στο φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες γαρνίρουμε για το σερβίρισμα φρέσκο μαιντανό και λάδι.
Καλή σας απόλαυση!
Love & Gratitude
Mama Earth By Alexandra
Leave a Reply