Άπο τη στιγμή που επέλεξα να ακολουθήσω φυτική διατροφή, ανακάλυψα πόσες επιλογές έχω και πόσα έχω να ανακαλύψω ακόμα.

Αγαπώ πολύ τα πρωινά γιατί είναι πολύ δημιουργικά, χρωματιστά, εύκολα, πεντανόστιμα και δεν με νοιάζει να έχουν 100.000 θερμίδες. Απο τότε που ξεκίνησα να τρώω τόσο ποιοτικά σταμάτησα να υπολογίζω πόσες θερμίδες έχει το φαγητό μου.

Το σημερινό μου πρωινό έχει ταχίνι συνδυασμένο με ξηρούς καρπούς γεγονός που αυξάνει την πρωτείνη όπως θα διαβάσουμε παρακάτω!

Διάβασα στο https://www.onmed.gr/ πως το ταχίνι περιέχει πρωτείνες  καλής βιολογικής αξίας, καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα (βασικά δομικά συστατικά των πρωτεϊνών). Για να γίνουν οι πρωτεΐνες του ταχινιού υψηλής βιολογικής αξίας θα πρέπει να συνδυαστούν με ένα τρόφιμο πλούσιο στο αμινοξύ λυσίνη, καθώς είναι μικρή η περιεκτικότητά του σε λυσίνη. Πιο απλά, όταν το ταχίνι καταναλωθεί με τρόφιμα που περιέχουν λυσίνη, όπως είναι οι ξηροί καρποί και τα όσπρια, η πρωτεΐνη που προκύπτει είναι σαν ζωική πρωτεΐνη, γεγονός ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους νηστείας, κατά τις οποίες απέχουμε από το κρέας.

Σχετικά με τα μικροθρεπτικά συστατικά (δηλαδή βιταμίνεςμέταλλα και ιχνοστοιχεία), το ταχίνι είναι εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή σιδήρουασβεστίουμαγνησίου,  φωσφόρου, φυτικών ινών ψευδαργύρου

Θρεπτικό Vegan πρωινό γεύμα!

1 κούπα γιαούρτι καρύδας ή σόγιας

1 κ. σούπας ταχίνι αναποφλοίωτο

1 κ.σούπας αγάβη

1 κ.σούπας νιφάδες βρώμης

1 κ.σούπας ηλιόσπορος ή ότι ξηρό καρπό επιθυμείς

1 μπανάνα

  • Τοποθετούμε σε ένα μπολ το γιαούρτι καρύδας .
  • Γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα υλικά και μετά τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Καλή σας απόλαυση!!

Love & Gratitude

Mama Earth

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr