Μία διατροφή καθαρά ωμοφαγική είναι ευεργετική για την υγεία.

Στο παρελθόν δοκίμασα να τρώω μόνο ωμές τροφές και θα σας ομολογήσω πως αισθανόμουν πολύ όμορφα με το σώμα μου και είχα πολύ καλή διάθεση και ενέργεια.

Σε συνεχή αναζήτηση καινούργιων συνταγών και γεύσεων, αφιέρωνα αρκετό χρόνο από την ημέρα μου και το απολάμβανα!

Τα φαγητά μου ήταν αληθινά, γεμάτα χρώμα και ένταση και η γεύση μου ολόκληρη!

Πρόσθεσα ξανά τα μαγειρευτά φαγητά στη διατροφή μου γιατί μου έλειπαν και σε καμία περίπτωση δεν μου αρέσει να ζορίζομαι….

Παρακολούθησα και παρακολουθώ αρκετά σεμινάρια χορτοφαγικής, ωμοφαγικής και μακροβιοτικής κουζίνας και έχω καταλήξει σε ένα συνδιασμό τους.

 Η διατροφή μου έχει ποικιλία γεύσεων και καθόλου στέρηση.

Στο Mama Earth θα ενημερώνεστε καθημερινά με καινούργιες συνταγές και ιδέες ♥

Πάμε τώρα να δούμε γιατί οι ωμές τροφές είναι απαραίτητες στην καθημερινότητά μας

Τη σημερινή εποχή τρεφόμαστε σχεδόν μόνο με μαγειρεμένες τροφές, με συντηρητικά ή κατεψυγμένα ή προμαγειρεμένα . Αυτός είναι ένας πολύ σοβαρός λόγος για να πάσχουμε από παχυσαρκία ή από αδυναμία.

Το μαγείρεμα καταστρέφει τα ένζυμα με αποτέλεσμα να κάνει πολύ δύσκολη την πέψη των τροφών.

Ενώ αντίθετα είναι πολύ εύκολο για τον οργανισμό μας να μεταβολίσει τις ωμές τροφές επειδή είναι ζωντανές και περιέχουν τα δικά τους ένζυμα για να μεταβολιστούν.

Με άλλα λόγια το σώμα δεν χρειάζεται να παράγει ένζυμα πέψης για να μεταβολίσει τις τροφές, οπότε το σώμα δεν εξαντλείται και χρησιμοποιεί την ενέργειά του, αλλά και τα ένζυμά του για τις δικές του δουλειές που είναι η θεραπεία και ο αυτοκαθαρισμός.

 

 

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. Απο την παιδική μου ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Παρόλο που οι σπουδές μου ήταν διαφορετικές, με κέρδισε η μαγειρική και οι εναλλακτικές θεραπείες. Ασχολούμαι με τον διαλογισμό και την Αυτογνωσία, εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Κατέχω δίπλωμα Ανατομίας-Παθολογίας (NΗS) και Παιδικής διατροφής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Vegan, την Ωμοφαγική και τη Μακροβιοτική διατροφή και δεν σταματάει η εξερεύνηση και ο πειραματισμός γιατι είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Τρέφομαι σωστά σημαίνει σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   info@mamaearth.gr