Έχει φτάσει η στιγμή για να στρώσουμε το γιορτινό τραπέζι!
Επισκευθήκαμε λοιπόν το Lime Bistro και συναντήσαμε την Σεφ Ντέμη Γεωργίου!
Απολαύσαμε την παρέα της αλλά και την σούπερ συνταγή της. Κρεμώδες ριζότο με γλυκοπατάτα, μανιτάρια και λάδι τρούφας, η πρόταση της Ντέμης για τα Χριστούγεννα. Τη συνταγή θα απολαύσετε και σε βίντεο αλλά και γραπτώς ακριβώς από κάτω.
Κρεμώδες Ριζότο με γλυκοπατάτα, μανιτάρια και λάδι τρούφας
Υλικά
5 κ.σούπας καστανό ρύζι βρασμένο
1 κ.σούπας ξερό κρεμμύδι
1 κ.σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι
μανιτάρια ανάμεικτα πορτομπέλο και Champignon shimeji
1 κ.γλυκού λάδι καρύδας
1 κ.σούπας διατροφική μαγιά
1 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό
λίγες σταγόνες λάδι τρούφας
αλάτι, πιπέρι και κάρυ
Για την πάστα γλυκοπατάτας θα χρειαστούμε :
1 γλυκοπατάτα, λίγο ζωμό λαχανικών, αλάτι και σκόρδο
- Βράζουμε καλά το καστανό ρύζι και το σουρώνουμε. Το αφήνουμε στην άκρη.
- Πλένουμε μία γλυκοπατάτα, την κόβουμε στη μέση και την ψήνουμε στους 200ºC για 40 λεπτά περίπου.
- Μετά την πολτοποιούμε με λίγο σκόρδο, αλάτι και ζωμό λαχανικών.
- Σωτάρουμε τα μανιτάρια με το λάδι καρύδας και μετά προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
- Όταν μαλακώσουν χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και προσθέτουμε το προβρασένο ρύζι και το ζωμό λαχανικών. Αλάτι, πιπέρι και κάρυ.
- Όταν απορροφηθεί ο ζωμός προσθέτουμε την πάστα γλυκοπατάτας ανακατεύοντας συνέχεια.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά.
- Σερβίρουμε με τριμμένο φυτικό τυρί.
Καλή σας απόλαυση♥
Τα σχόλιά σας με βοηθούν πολύ!! Θα χαρώ να κοινοποιείτε τις συνταγές και να είμαστε σε επικοινωνία γενικότερα.
Love & Gratitude
Mama Earth
Facebook: https://www.facebook.com/mamaearth.gr/
instagram: https://www.instagram.com/mamaearth.gr/?hl=el
youtube: mama earth channel
Lime Bistro: https://www.facebook.com/limebistro23/
Leave a Reply