Η Αρώνια η μελανόκαρπη
(Aronia melanocarpa)

 

Η Αρώνια είναι ένα από τα θρεπτικότερα φυτά καθώς ο καρπός της περιέχει βιταμίνες Α, Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β9, C, E, Κ και P.
Την χρησιμοποιούν για τη θεραπεία του διαβήτη, της υπέρτασης, της χοληστερίνης, σε φλεγμονές του ουροποιητικού, σε ασθένειες του πεπτικού συστήματος, στις χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες αλλά και για προστασία από τη ραδιενέργεια. Είναι το μοναδικό φρούτο του δάσους που έχει την ιδιότητα να απομακρύνει τα βαριά μέταλλα από τον οργανισμό.

Ομαλοποιεί την αρτηριακή πίεση, ενισχύει τη μνήμη, μειώνει τους θρόμβους στο αίμα, υπερνικά νευρολογικές διαταραχές και την κόπωση. Βοηθά τη θεραπεία του καρκίνου και την καταπολέμηση του ιού της γρίπης ενώ μειώνει το στρες και αντιμετωπίζει καρδιαγγειακά νοσήματα.
Τρώγονται ωμά σαν σνακ αλλά επειδή η γεύση τους είναι λίγο στυφή μπορείτε να τις συνδυάσετε με smoothies.

Η συγκομιδή των καρπών της αρώνιας γίνεται από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι καρποί διατηρούνται νωποί σε ψυγεία (2°C) και πωλούνται ως νωποί ή διατηρούνται ως κατεψυγμένοι ή σε μορφή σταφίδας.

Προσοχή: Τα superfoods σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν τα φάρμακα και τον ιατρό σας. Οι παραπάνω πληροφορίες είναι καθαρά ενδεικτικές και δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή. Η συμβουλή ειδικού κρίνεται απαραίτητη.

http://www.gulbahar.gr

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr