Η αγάπη απελευθερώνει!!

Πολλοί βλέπουν τη δέσμευση που συνοδεύει μια σχέση αγάπης σαν περιορισμό ή απώλεια της προσωπικής ελευθερίας.Αυτό μπορεί να ισχύει ,αλλα μπορεί και όχι, ανάλογα με το πως εννοεί ο καθένας την προσωπική ελευθερία.

Η αλήθεια είναι πως η αγάπη εξασφαλίζει ορισμένες σημαντικές ελευθερίες:

Την ελευθερία να θυμώνουμε κάπου κάπου,ακόμα και να χάνουμε περιστασιακά την αυτοκυριαρχίας μας,χωρίς να φοβόμαστε οτι αυτό θα αφήσει μόνιμο σημάδι, την ελευθερία να μην είμαστε τέλειοι,ακομα και σε σημείο που να γινόμαστε γελοίοι,χωρίς να φοβόμαστε οτι θα χάσουμε το σεβασμό του αλλου , την ελευθερία να αλλάζουμε να ανθίζουμε, αλλά και να σφάλλουμε ή να αποτυγχάνουμε χωρίς φόβο οτι θα μας εγκαταλείψουν την ώρα που θα βρισκόμαστε σε ανάγκη.

Όπως οι περισσότερες απο τις ελευθερίες που έχουμε ,τα πράγματα αυτά μπορεί να θεωρούνται δεδομένα.Σε αντίθεση όμως με τις άλλες μας ελευθερίες ,μια εξαμηνιαία ανασκόπηση δεν είναι αρκετή: πρέπει να τις περιφρουρούμε καθημερινά.

Η αγάπη που περιορίζει δεν είναι αγαπη.Η αγάπη είναι αγάπη μόνο όταν απελευθερώνει.

Leo Buscaglia

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr