English below
Είμαι απίστευτα γλυκαντζού και θέλω να έχω συνέχεια στο ψυγείο μου κάτι γλυκό. Πολύ σημαντικό για μένα είναι όμως πέρα απο γλυκό να είναι ποιοτικό και να μην έχει κόστος στην υγεία μου. Μέσα από το Mama Earth λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας αυτή τη σούπερ τάρτα, η οποία είναι vegan και raw!!
Εύκολες Ωμοφαγικές Σοκολατένιες τάρτες με Αβοκάντο και ginger
Υλικά για τη βάση της τάρτας
1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι καρύδας
1/2 κούπα λάδι καρύδας
3 χουρμάδες
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
μία πρέζα αλάτι
Υλικά γέμισης
2 αβοκάντο
4 κ.σούπας σκόνη κακάο
6 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου ή ότι γλυκαντικό θέλετε
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ginger σε σκόνη ή λίγο τριμμένο φρέσκο ginger της αρεσκείας σας
1 πρέζα αλάτι
- Ανακατεύουμε στο μούλτι τα υλικά της βάσης. Δοκιμάζουμε με τα χέρια να γίνεται μια ζύμη που κολλάει και γίνεται μπαλάκι. Πέρνουμε μικρές ταρτιέρες ή βάσης σιλικόνης ατομικές και κολλάμε φτιάχνουμε μια λεπτή στρώση απο το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση απλά ανακατεύουμε τα υλικά στο μούλτι. Δοκιμάζουμε και ανάλογα συμπληρώνουμε γλυκαντικό και ginger ανάλογα με το πόσο γλυκό ή πικάντικο το θέλουμε.
- Βγάζουμε τις βάσεις από την κατάψυξη και δοκιμάζουμε αν ξεκολάει απο τη σιλικόνη. Άν ναί, τα αφαιρούμε απο τη σιλικόνη και τα γεμίζουμε με τη σοκολατένια γέμιση. Τα βάζουμε ψυγείο και τα καταναλώνουμε μετά απο 3- 4 ώρες. Άν όχι τα αφήνουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη.
Καλή σου απόλαυση!! Μόλις τη φτιάξεις ανέβασε φωτογραφία στο facebook και το instagram και πάτησε @mamaearth.gr για να το δώ και να χαρώ!!
Easy Raw Chocolate Ginger Mousse Tarts
Ingredients
1 cup rolled oats
1 cup coconut flour
3 dates
1/2 cup coconut oil
2 tbsp cacao powder
Pinch of salt
.
Chocolate Ginger Mousse
2 avocado
4 tbsp cacao powder
6 tbsp maple syrup
1 tsp ginger powder, or 1 inch of fresh ginger, peeled and pulverized
pinch of salt
- Blend crust ingredients until your texture is form-able but not sticky. Add melted coconut last and slowly, alternating blending, until you reach a texture that will allow you to press it into tart pans, and refrigerate. If your blend still seems a bit crumbly or sticky, add a bit more coconut oil. Once you freeze these tarts, for at least one hour, you should be able to pop them out of the tart pans.
- When the crusts are ready, blend up the mousse ingredients and spoon them into tarts, top, and refrigerate. Εnjoy after 3-4 hours!!
Leave a Reply