English below

Είμαι  απίστευτα γλυκαντζού και θέλω να έχω συνέχεια στο ψυγείο μου κάτι γλυκό. Πολύ σημαντικό για μένα είναι όμως πέρα απο γλυκό να είναι ποιοτικό και να μην έχει κόστος στην υγεία μου. Μέσα από το Mama Earth λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας αυτή τη σούπερ τάρτα, η οποία είναι vegan και raw!!

Εύκολες Ωμοφαγικές Σοκολατένιες τάρτες με Αβοκάντο και ginger

Υλικά για τη βάση της τάρτας
1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι καρύδας
1/2 κούπα λάδι καρύδας
3 χουρμάδες
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
μία πρέζα αλάτι
Υλικά γέμισης
2 αβοκάντο
4 κ.σούπας σκόνη κακάο
6 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου ή ότι γλυκαντικό θέλετε
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ginger σε σκόνη ή λίγο τριμμένο φρέσκο ginger της αρεσκείας σας
1 πρέζα αλάτι

  • Ανακατεύουμε στο μούλτι τα υλικά της βάσης. Δοκιμάζουμε με τα χέρια να γίνεται μια ζύμη που κολλάει και γίνεται μπαλάκι. Πέρνουμε μικρές ταρτιέρες ή βάσης σιλικόνης ατομικές και κολλάμε φτιάχνουμε μια λεπτή στρώση απο το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
  • Για τη γέμιση απλά ανακατεύουμε τα υλικά στο μούλτι. Δοκιμάζουμε και ανάλογα συμπληρώνουμε γλυκαντικό και ginger ανάλογα με το πόσο γλυκό ή πικάντικο το θέλουμε.
  • Βγάζουμε τις βάσεις από την κατάψυξη και δοκιμάζουμε αν ξεκολάει απο τη σιλικόνη. Άν ναί, τα αφαιρούμε απο τη σιλικόνη και τα γεμίζουμε με τη σοκολατένια γέμιση. Τα βάζουμε ψυγείο και τα καταναλώνουμε μετά απο 3- 4 ώρες. Άν όχι τα αφήνουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη.

Καλή σου απόλαυση!! Μόλις τη φτιάξεις ανέβασε φωτογραφία στο facebook και το instagram και πάτησε @mamaearth.gr για να το δώ και να χαρώ!!

Easy Raw Chocolate Ginger Mousse Tarts

Ingredients

1 cup rolled oats
1 cup coconut flour

3 dates
1/2 cup coconut oil
2 tbsp cacao powder
Pinch of salt
.
Chocolate Ginger Mousse
2 avocado
4 tbsp cacao powder
6 tbsp maple syrup
1 tsp ginger powder, or 1 inch of fresh ginger, peeled and pulverized
pinch of salt

  • Blend crust ingredients until your texture is form-able but not sticky. Add melted coconut last and slowly, alternating blending, until you reach a texture that will allow you to press it into tart pans, and refrigerate. If your blend still seems a bit crumbly or sticky, add a bit more coconut oil. Once you freeze these tarts, for at least one hour, you should be able to pop them out of the tart pans.
  • When the crusts are ready, blend up the mousse ingredients and spoon them into tarts, top, and refrigerate. Εnjoy after 3-4 hours!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.