English below

Γειά σας!! Είμαι πολύ χαρούμενη καθότι είμαι απίστευτα γλυκαντζού και έχω καταφέρει να απολαμβάνω χωρίς συνέπειες στην υγεία μου. Μέσα από το Mama Earth μοιράζομαι τις συνταγές μου μαζί σας με αγάπη.

Υλικά για τη βάση της τάρτας
1 κούπα βρώμη
1 κούπα αλεύρι καρύδας
1/2 κούπα λάδι καρύδας
3 χουρμάδες
2 κ.σούπας κακάο σκόνη
μία πρέζα αλάτι
Υλικά γέμισης
2 αβοκάντο
4 κ.σούπας σκόνη κακάο
6 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου ή ότι γλυκαντικό θέλετε
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού ginger σε σκόνη ή λίγο τριμμένο φρέσκο ginger της αρεσκείας σας
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση
1.  Ανακατεύουμε στο μούλτι τα υλικά της βάσης. Δοκιμάζουμε με τα χέρια να γίνεται μια ζύμη που κολλάει και γίνεται μπαλάκι. Πέρνουμε μικρές ταρτιέρες ή βάσης σιλικόνης ατομικές και κολλάμε φτιάχνουμε μια λεπτή στρώση απο το μείγμα στη βάση και στα τοιχώματα. Τα βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
2.  Για τη γέμιση απλά ανακατεύουμε τα υλικά στο μούλτι. Δοκιμάζουμε και ανάλογα συμπληρώνουμε γλυκαντικό και ginger ανάλογα με το πόσο γλυκό ή πικάντικο το θέλουμε.
3.  Βγάζουμε τις βάσεις από την κατάψυξη και δοκιμάζουμε αν ξεκολάει απο τη σιλικόνη. Άν ναί, τα αφαιρούμε απο τη σιλικόνη και τα γεμίζουμε με τη σοκολατένια γέμιση. Τα βάζουμε ψυγείο και τα καταναλώνουμε μετά απο 3- 4 ώρες. Άν όχι τα αφήνουμε λίγο ακόμα στην κατάψυξη.

Easy Raw Chocolate Ginger Mousse Tarts

Ingredients

1 cup rolled oats
1 cup coconut flour

3 dates
1/2 cup coconut oil
2 tbsp cacao powder
Pinch of salt
.
Chocolate Ginger Mousse
2 avocado
4 tbsp cacao powder
6 tbsp maple syrup
1 tsp ginger powder, or 1 inch of fresh ginger, peeled and pulverized
pinch of salt

Instructions
1.  Blend crust ingredients until your texture is form-able but not sticky. Add melted coconut last and slowly, alternating blending, until you reach a texture that will allow you to press it into tart pans, and refrigerate. If your blend still seems a bit crumbly or sticky, add a bit more coconut oil. Once you freeze these tarts, at least one hour, you should be able to pop them out of the tart pans.

2.  When the crusts are ready, blend up the mousse ingredients and spoon into tarts, top and refrigerate. Εnjoy after 3-4 hours!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Είμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και της gluten free διατροφής. Αγαπώ τη φύση και οτιδήποτε προάγει την ψυχική και την σωματική υγεία του ανθρώπου. Απο την παιδική μου ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Παρόλο που οι σπουδές μου ήταν διαφορετικές, με κέρδισε η μαγειρική και οι εναλλακτικές θεραπείες. Ασχολούμαι με τον διαλογισμό και την Αυτογνωσία, εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Κατέχω δίπλωμα Ανατομίας-Παθολογίας (NΗS) και Παιδικής διατροφής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Vegan, την Ωμοφαγική και τη Μακροβιοτική διατροφή και δεν σταματάει η εξερεύνηση και ο πειραματισμός γιατι είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Τρέφομαι σωστά σημαίνει σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους. θα χαρώ να μοιραστώ το ταξίδι μου ,τον τρόπο ζωής ,τις συνταγές μου και ότι καινούργιο μαθαίνω ,βλέπω,ακούω απο τον κόσμο γύρω μου. Περιμένω και τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες,όνειρα. Στείλτε email στο   info@mamaearth.gr