English below
Πρίν ξεκινήσω να κάνω διατροφή βασισμένη στην υγιεινή χορτοφαγία μου φαινόταν πολύ δύσκολο να φανταστώ πώς είναι δυνατόν να μην βαρεθώ να τρώω τόσο μονότονα. Όλα στο δικό μου μυαλό φυσικά.
Τελικά αποδείχτηκε στην πράξη πως είναι μιά εκπληκτική εμπειρία να σχεδιάζεις καθημερινά το επόμενό σου πιάτο και πολύ μεγαλύτερη η χαρά του να προστατεύεις τα ζωάκια. Μεγάλη ποικιλία σε πιάτα και πολλές καινούργιες γεύσεις που δεν μπορείς να φανταστείς.
Σήμερα έφτιαξα ένα πολύ νόστιμο πρωινό και σας προσφέρω με χαρά τη συνταγή μου ?
Vegan μούς σοκολάτα με νεκταρίνι και γκρανόλα
Yλικά
1 μπανάνα
1/2 αβοκάντο
1 κ.σούπας ωμό κακάο σε σκόνη Green Bay
1/2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 ώριμα νεκταρίνια ή ροδάκινα ή ακόμα καλύτερα mango
1 κ.σούπας σιρόπι σφενδάμου
1 κ.σούπας σπόρους Chia Green Bay
Γκρανόλα*
Εκτέλεση
- Από το βράδυ βάζουμε στην κατάψυξη την μπανάνα σε κομματάκια. Μετά ανακατεύουμε στο μπλέντερ τα νεκταρίνια με το σιρόπι σφενδάμου και τους σπόρους chia. To μείγμα το βάζουμε στο ψυγείο.
- Το πρωί ανακατεύουμε στο μπλέντερ την μπανάνα με το αβοκάντο, την βανίλια και το κακάο. Το μοιράζουμε σε δύο ποτήρια και από πάνω περιχύνουμε το μείγμα με τα νεκταρίνια.
- Τέλος προσθέτουμε την γκρανόλα. Τη συνταγή θα την βρείτε εδώ: Vegan σπιτική granola
- Aν δεν θέλετε να φτιάξετε την γκρανόλα, μπορείτε να βάλετε ωμούς ξηρούς καρπούς.
Μην ξεχνάτε να μας σχολιάσετε!!! Καλή σας απόλαυση ♥
Cold Vegan chocolate mousse with nectarine and granola
Ingredients
1 banana
1/2 avocado
1 tbsp raw cacao powder Green Bay
1/2 tannin vanilla extract
2 ripe nectarines or peaches or even better mangoes
1 tablespoon maple syrup
1 tbsp Chia seeds chia seeds Green Bay
Granola *
- We put the banana in pieces in the freezer. Then we mix the nectarines with maple syrup and chia seeds in the blender and we put the mixture in the refrigerator.
- Some hours after we mix the banana with avocado, vanilla and cacao powder and blend.
- We divide it into two glasses and top with the nectarine texture.
- Finally, we add granola or any raw nuts we prefer.
Bon appetit ♥
Leave a Reply