Η τελειομανία κάποτε νόμιζα πως ήταν προτέρημα αλλά τελικά με τα χρόνια αποδείχτηκε πως είναι ελάττωμα. Ξέρεις γιατί;

Χάνεις πολύτιμο χρόνο!

Σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου έκανα το ίδιο πράγμα. Με απασχολούσε καιρό κάτι που με έχει ενοχλήσει και αντί να το επικοινωνήσω με τον άνθρωπο, το κρατούσα μέσα μου και αυτό με δηλητηρίαζε. Ήθελα βλέπεις να βρω την κατάλληλη στιγμή να το πω, φοβόμουν μήπως θυμώσει μαζί μου, ανησυχήσει για την αντίδρασή του και τελικά όταν με τα πολλά κατάφερνα να του το πω, συνειδητοποιούσα πόσο κακό είχα κάνει στον εαυτό μου χωρίς νόημα.

Έχανα λοιπόν πολύτιμο χρόνο και γέμιζα τοξίνη το σώμα μου από τις αρνητικές σκέψεις.

Ε όχι πια!! Είναι ανακουφιστικό να εκφράζουμε αυτό που νιώθουμε στους ανθρώπους που αγαπάμε. Άλλωστε κάπως έτσι χτίζονται οι αληθινές σχέσεις.

Στο κομμάτι της δουλειάς μου, εκεί να δεις!!! Θεωρούσα πως έπρεπε να πάρω έγκριση από το Χάρβαρντ για να ξεκινήσω να δουλέψω σαν Coach. Όταν όμως ανέλαβα τον πρώτο μου πελάτη, συνειδητοποίησα πως αυτά που ήδη γνωρίζω και θεωρώ αυτονόητα, για πολλούς δεν είναι. Εννοείται πως η γνώση δεν τελειώνει ποτέ, αυτό όμως δεν σημαίνει πως αυτά που γνωρίζουμε δεν είναι αρκετά. Χρειάζεται να τολμάς για να έχεις πρόοδο.

Η πρόοδος κάθε φορά νικάει την τελειότητα.

Κάθε φορά που τολμάς να κάνεις ένα βήμα είναι μεγάλη επιτυχία ακόμη και αν αποτύχεις, ξέρεις γιατί;

Σου δίνει την ευκαιρία να αλλάξεις κατεύθυνση και να κερδίσεις χρόνο!

Επομένως τι περιμένεις! Γράψε σε μία κόλλα χαρτί, όλα αυτά που θα ήθελες να κάνεις και δεν τα έχεις κάνει και ξεκίνα από μικρά βήματα.

Αν χρειαστείς βοήθεια εγώ είμαι εδώ! Θα βρούμε αυτό που θέλεις πραγματικά, θα καταστρώσουμε ένα σχέδιο δράσης και πάμε δυναμικά!!
 Σχόλια

Επικοινώνησε μαζί μου στο info@mamaearth.gr

Θα τα πούμε σύντομα!!

Αλεξάνδρα Κύρκου

Health & Wellness Coach

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.