Σας προτείνω να διαβάσετε το κείμενο ακούγοντας την παραπάνω μουσική.

 

Να θυμάσαι κάτι θεμελιώδες για τη ζωή: Κάθε εμπειρία που δεν την έχεις ζήσει θα κρέμεται πάνω από το κεφάλι σου και θα επιμένει: ” Tελείωσέ με ! Ζήσε με ! Ολοκλήρωσέ με ! ”

Υπάρχει μια εσωτερική ποιότητα σε κάθε εμπειρία, η οποία τείνει στο να θέλει να τελειώσει, να ολοκληρωθεί. Από τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί, εξατμίζεται. Όταν είναι ανολοκλήρωτη, επιμένει, σε βασανίζει, τραβάει την προσοχή σου. Λέει: ” Tί θα κάνεις μ’εμένα; Εξακολουθώ να είμαι ατελείωτη. Ολοκλήρωσέ με! ”

Ολόκληρο το παρελθόν σου κρέμεται γύρω σου και τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί, επειδή τίποτα δεν  έχεις ζήσει αληθινά. Έχεις παρακάμψει το κάθε τι, έχεις ζήσει κομματιαστά, χλιαρά. Δεν υπάρχει ούτε ένταση ούτε πάθος. Έχεις ζήσει σαν υπνοβάτης. Αυτό το παρελθόν λοιπόν κρέμεται πάνω απο το κεφάλι σου και το μέλλον προκαλεί φόβο. Και ανάμεσα απο το παρελθόν και το μέλλον βρίσκεται στριμωγμένο το παρόν σου ~ η μοναδική πραγματικότητα.
Θα πρέπει να χαλαρώσεις, αρχίζοντας απο την περιφέρεια. Το πρώτο βήμα είναι να χαλαρώσεις το σώμα. Όταν βρίσκεται σε ένταση, να θυμάσαι όσο συχνότερα γίνεται, να παρατηρείς το σώμα σου ~ το λαιμό, το κεφάλι, τα πόδια. Χαλάρωσε το συνειδητά. Πήγαινε στο σημείο που έχει ένταση και πες του με αγάπη: ”Χαλάρωσε!”
Και θα εκπλαγείς, που αν πλησιάσεις, οποιοδήποτε σημείο του σώματός σου, σε ακούει και σε ακολουθεί. Είναι το δικό σου σώμα! Κλείσε τα μάτια σου και μπές μέσα στο σώμα σου απο τα δάκτυλα των ποδιών μέχρι το κεφάλι, αναζητώντας οποιοδήποτε σημείο έχει ένταση. Και τότε μίλησε σε εκείνο το σημείο, όπως θα μιλούσες σε ένα φίλο. Άφησε να υπάρξει ένας διάλογος ανάμεσα σ’εσένα και το σώμα σου. Πες του να χαλαρώσει και πες του: ” Δεν υπάρχει τίποτα να φοβηθείς. Μη φοβάσαι. Είμαι εδώ για να σε φροντίσω. Εσύ μπορείς να χαλαρώσεις. ” Σιγά-σιγά, θα μάθεις το κόλπο. Τότε, το σώμα χαλαρώνει.
Ύστερα κάνε ένα ακόμα βήμα, λίγο βαθύτερα. Πες στο νου να χαλαρώσει. Και αν ακούει το σώμα, ακούει και ο νους.

Οsho

Tώρα αν θέλεις κλείσε τα μάτια σου, ακούμπησε την καρδιά σου και άφησε τον εαυτό σου ελεύθερο… να νιώσει.

Σε ευχαριστώ

 

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr