“Η αντίθεση σπρώχνει τα πλάσματα να εκπληρωθούν το ένα μέσα στο άλλο, μέσα από τις σχέσεις. Ή, αν θέλεις, να κονταροχτυπηθούν μεταξύ τους, μέσα από τις σχέσεις. Η εξωτερική ένωση δεν είναι τίποτα άλλο από την δίψα του εαυτού να λιώσει μέσα σε μια εσωτερική ενότητα.

Η εξωτερική ανάγκη για ενότητα είναι η εσωτερική ανάγκη για την διάλυση των αντιθέτων. Τα αντίθετα έλκονται ακριβώς γι’αυτό τον λόγο.

Η φύση διψάει για αρμονία. Ο άνθρωπος διψάει για αρμονία. Γι’αυτό έλκει εκείνους που είναι ακριβώς απέναντι από αυτούς, για να τους διδάξει. Η φύση η ίδια κάνει συνεχώς κύκλους, στην προσπάθεια της να πετύχει αυτή την αρμονία. Κι ο άνθρωπος κάνει συνεχώς κύκλους-ενσαρκώσεις, για να μπορέσει να πετύχει την αρμονία αυτή. Το λιώσιμο των αντιθέτων είναι το ζητούμενο. Η υπέρβαση της αντίθεσης είναι το ζητούμενο. Η διάλυση μέσα στην ίδια την ενέργεια της ζωής είναι το ζητούμενο.”

Από το βιβλίο Ο ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ της Ελένης Ιεροδιακόνου εκδ.Ι.Ε.ΑΡΧΕΓΟΝΟ

Mama Earth

Mama Earth

Μετάδοση αγάπης για την ανθρώπινη φύση και το περιβάλλον, συνταγές και υγιεινός τρόπος ζωής, θετική γονεικότητα, φυσικός τοκετός και ότι προάγει την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου Περιμένουμε τις δικές σας ιστορίες ,ιδέες, απόψεις, εμπειρίες στο info@mamaearth.gr