English Below
Γειά σας!!
Τί θα λέγατε για ένα εύκολο, γρήγορο, πολύ θρετικό και νόστιμο πρωινό;
Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά. Πραγματικά η γεύση του θυμίζει ρυζόγαλο. Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει αυτό το γεύμα στο σώμα μας:
ΒΡΩΜΗ
Η βρώμη είναι ένα δημητριακό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό γεύμα, καθώς εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
* Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, δηλαδή φυλλικό οξύ, θειαμίνη, νιασίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Είναι ιδανική τροφή για παιδιά και ειδικά κατά την περίοδο της ανάπτυξης.
* Τα ιχνοστοιχεία της βρώμης είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το μαγγάνιο. Όσο λιγότερη επεξεργασμένη είναι η βρώμη τόσο περισσότερο διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της.
* Είναι εύπεπτη και βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου καθώς είναι πολύ καλή πηγή τόσο αδιάλυτων όσο και διαλυτών φυτικών ινών.
ΤΑΧΙΝΙ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ
Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι.
Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.
Θρεπτικό πρωινό με Βρώμη, ταχίνι και κανέλα, “γεύση ρυζόγαλου”
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα Βρώμη
2 κούπες νερό
1κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή αγάβη ή σιρόπι ρυζιού
1κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ ταχίνι αναποφλοίωτο
κανέλα κευλάνης
λίγα καρύδια
*λίγο γάλα αμυγδάλου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το νερό με τη βρώμη σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια. Μόλις πήξει προσθέτετε αν θέλετε λίγο γάλα αμυγδάλου και μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Το περιχύνετε σε ένα μπόλ και προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου, το ταχίνι και πασπαλίζετε με κανέλα κευλάνης. Καλή σας απόλαυση!!
Nourishing breakfast with oats, tahini and cinnamon
Ingredients
1 cup rolled oats
2 cups filtered water
1 tablespoon agave or maple syrup or honey
1 tablespoon coconut oil
1 tablespoon tahini
cinnamon and walnuts for garlish
Introductions
Mix in a pot in medium heat the water with the oats until it become thick. Add the coconut oil and after take it out of fire. Garnish with walnuts, tahini, maple syrup and cinnamon!! Enjoy ♥
Θα χαρώ να δώ τα σχόλιά σας, τις απορίες σας ή ακόμα και τη δική σας συνταγή ακριβώς από κάτω ♥
Leave a Reply