English Below

Γειά σας!!

Τί θα λέγατε για ένα εύκολο, γρήγορο, πολύ θρετικό και νόστιμο πρωινό;

Ένα από τα αγαπημένα μου πρωινά. Πραγματικά η γεύση του θυμίζει ρυζόγαλο. Ας δούμε λοιπόν τι προσφέρει αυτό το γεύμα στο σώμα μας:

ΒΡΩΜΗ

Η βρώμη είναι ένα δημητριακό, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό γεύμα, καθώς εφοδιάζει τον οργανισμό με ενέργεια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.
* Είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, δηλαδή φυλλικό οξύ, θειαμίνη, νιασίνη και βιταμίνη Β6, οι οποίες ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Είναι ιδανική τροφή για παιδιά και ειδικά κατά την περίοδο της ανάπτυξης.
* Τα ιχνοστοιχεία της βρώμης είναι ο σίδηρος, το μαγνήσιο, ο φώσφορος και το μαγγάνιο. Όσο λιγότερη επεξεργασμένη είναι η βρώμη τόσο περισσότερο διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά της.
* Είναι εύπεπτη και βοηθάει την καλή λειτουργία του εντέρου καθώς είναι πολύ καλή πηγή τόσο αδιάλυτων όσο και διαλυτών φυτικών ινών.

ΤΑΧΙΝΙ ΑΝΑΠΟΦΛΟΙΩΤΟ

Το ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι.

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φώσφορος, σίδηρος, ψευδάργυρος, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες είναι μερικά από τα ευεργετικά του συστατικά.

Θρεπτικό πρωινό με Βρώμη, ταχίνι και κανέλα, “γεύση ρυζόγαλου”

ΥΛΙΚΑ

1 κούπα Βρώμη

2 κούπες νερό

1κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι ή αγάβη ή σιρόπι ρυζιού

1κ.σ. λάδι καρύδας

1 κ.σ ταχίνι αναποφλοίωτο

κανέλα κευλάνης

λίγα καρύδια

*λίγο γάλα αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το νερό με τη βρώμη σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μεγάλο μπρίκι. Μόλις πάρει βράσει χαμηλώνετε τη φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια. Μόλις πήξει προσθέτετε αν θέλετε λίγο γάλα αμυγδάλου και μία κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας. Το περιχύνετε σε ένα μπόλ και προσθέτετε το σιρόπι σφενδάμου, το ταχίνι και πασπαλίζετε με κανέλα κευλάνης. Καλή σας απόλαυση!!

 

Nourishing breakfast with oats, tahini and cinnamon

Ingredients

1 cup rolled oats

2 cups filtered water

1 tablespoon agave or maple syrup or honey

1 tablespoon coconut oil

1 tablespoon tahini

cinnamon and walnuts for garlish

Introductions

Mix in a pot in medium heat the water with the oats until it become thick. Add the coconut oil and after take it out of fire. Garnish with walnuts, tahini, maple syrup and cinnamon!! Enjoy ♥

 

 

Θα χαρώ να δώ τα σχόλιά σας, τις απορίες σας ή ακόμα και τη δική σας συνταγή ακριβώς από κάτω ♥  

Αλεξάνδρα Κύρκου

Αλεξάνδρα Κύρκου

Eίμαι μαμά, σύζυγος και φίλη της χορτοφαγικής και gluten free διατροφής. Απο την παιδική ηλικία ασχολούμαι με τον αθλητισμό και έκανα πρωταθλητισμό στο μπάσκετ με συμμετοχή στην Εθνική Ελλάδος. Σπούδασα ειδικός αεροπορικών εταιρειών και εργάστηκα για την Varig βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία . Στην πορεία όμως επιλέγοντας αυτό που έλεγε η καρδιά μου, αποφάσισα να αλλάξω κατεύθυνση. Το 2011 εκπαιδεύτηκα στο AYURVEDIC FACE & HEAD MASSAGE, REJUVANCE , GUA SHA και πήρα μύηση REIKI πρώτου βαθμού. Πέρασα αρκετό χρονικό διάστημα σε κέντρα διαλογισμού παρακολουθώντας διάφoρες τεχνικές διαλογισμού και σεμινάρια (vipassana, kundalini, Nadabrahma meditation, κ.α.) Το 2013 τελείωσα τη διετή εκπαίδευσή μου στα ιατρικά μαθήματα Ανατομίας-Παθολογίας (σχολή Νatural Health Science). Το 2014 ήρθα αντιμέτωπη με ένα αυτοάνοσο το οποίο μου έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψω μέσα από το σώμα μου βιωματικά πλέον, το πόσο σημαντική είναι η τροφή.Παρατηρώντας στον ίδιο μου τον εαυτό πόσο σημαντικές αλλαγές μπορούν να συμβούν, εμβάθυνα στη Διατροφή και στην Αυτογνωσία . Το 2017 εκπαιδεύτηκα σαν Raw Food Cef στα γλυκά που είναι και η αδυναμία μου. Θέλοντας να μεταφέρω στον συνάνθρωπο τις γνώσεις μου δημιούργησα το mamaearth.gr για να δεσμεύσω τον εαυτό μου να τρέφομαι σωστά και να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Το 2019 σπούδασα στο Eθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα εργάζομαι ως Coach Υγείας, Ευεξίας, Άσκησης και Μακροβιότητας και παραδίδω διάφορα workshop μαγειρικής. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια για την Εναλλακτική Διατροφή και δεν σταματάω την εξερεύνηση και τον πειραματισμό καθώς είναι πολύ σημαντικό ο συνδυασμός μιας νόστιμης και ταυτόχρονα υγιεινής διατροφής . Όταν τρέφομαι σωστά αισθάνομαι, σέβομαι και αγαπώ τον εαυτό μου και τους άλλους.